Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

1 3 4 5 6 70 / 73 POSTS
Μελιτζανόπιτα με τραχανά γλυκό

Μελιτζανόπιτα με τραχανά γλυκό

Νηστίσιμη συνταγή με απλά υλικά και υπέροχη γεύση.   ΥΛΙΚΑ 3-4 μελιτζάνες 3-4 κρεμμύδια 3 κούπες τραχανά γλυκό λίγο γάλα εβαπορ [...]
Τα πασχαλιάτικα τσουρέκια της Ρίτσας

Τα πασχαλιάτικα τσουρέκια της Ρίτσας

Τα φτιάχνω κάθε Πάσχα οπότε είναι δοκιμασμένα έχουν υπέροχες ίνες και είναι πολύ αφράτα    Υλικά 1100 γρ αλεύρι δυνατό η ζαχαροπλαστική [...]
Φτιάχνουμε σπιτική ταχίνι, τα οφέλη της και η ιστορία της

Φτιάχνουμε σπιτική ταχίνι, τα οφέλη της και η ιστορία της

Μικρή ιστορική αναδρομή! Ο γνωστός σε όλους και όλες μας ιστορικός Ηρόδοτος έγραψε για την καλλιέργεια του σουσαμιού στο Αρχαίο Ιράκ, πριν από περίπο [...]
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι

Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.   Βήμα 2 Ψήστε το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει χρυ [...]
Χωριάτικη σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Χωριάτικη σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ 2 κούπες νερο 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. ξύδι 1 κ.σ. λάδι Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1, [...]
Σήμερα μαγειρεύουμε φασολάδα σε πήλινη γάστρα

Σήμερα μαγειρεύουμε φασολάδα σε πήλινη γάστρα

Φασόλια σε πήλινη γάστρα Διάρκεια μαγειρέματος 2,0 ώρες περίπου, 200 βαθμούς στον αέρα και μετά το 2ωρο αν έχει ακόμη ζουμί μπορούμε να ανεβάσουμε θε [...]
Καπαμάς κοτόπουλο από τον Τύρναβο

Καπαμάς κοτόπουλο από τον Τύρναβο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό για τον Τύρναβο είναι ο καπαμάς κοτόπουλο. Η λέξη προέρχεται από το τούρκικο «καπαμάκ» που σημαίνει «σκεπ [...]
Κουραμπιές ή μελομακάρονο ποια είναι η διατροφική αξία του καθενός;

Κουραμπιές ή μελομακάρονο ποια είναι η διατροφική αξία του καθενός;

Η συνήθης ερώτηση στο γραφείο της διαιτολόγου αυτές τις ημέρες του χρόνου. Η αυθόρμητη απάντηση είναι "όποιο σου αρέσει". Ας δούμε όμως τη θρεπτική [...]
Τραχανάς σούπα με φέτα ΠΑΛΙΟΣ και μπέικον

Τραχανάς σούπα με φέτα ΠΑΛΙΟΣ και μπέικον

Υλικά 1 νεροπότηρο τραχανά ξινό 150γρ. φέτα 1½ λίτρο ζωμό από κοτόπουλο 3 φέτες μπέικον 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά 1 κρεμμύδι τριμμένο στον [...]
Λήγουν τα μπαχαρικά; Ποιος είναι ο χρόνος ζωής τους και πότε χρειάζεται να τα πετάξουμε

Λήγουν τα μπαχαρικά; Ποιος είναι ο χρόνος ζωής τους και πότε χρειάζεται να τα πετάξουμε

Είτε απλώς μαγειρεύετε σπίτι είτε είστε μάγειρας σε κάποιο μαγαζί, θα γνωρίζετε ήδη ότι αν διατηρείτε τα μπαχαρικά σε πολύ καλά κλειστά βάζα, το άρωμά [...]
Σπανακοτυρόπιτα Τυρνάβου με πλαστά φυλά ψημένη σε ξυλόσομπα ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ

Σπανακοτυρόπιτα Τυρνάβου με πλαστά φυλά ψημένη σε ξυλόσομπα ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ

  ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό σπανάκι, λίγα τσουκνίδια και λάπατα,4-5 ψιλά φρέσκα κρεμμύδια, ελαιόλαδο 3 αβγά, λίγο γάλα, μισό κιλό φέτα σκλ [...]
Φτιάχνουμε Τηγανόψωμο με φέτα ΠΑΛΙΟΣ

Φτιάχνουμε Τηγανόψωμο με φέτα ΠΑΛΙΟΣ

Υλικά : 1 1/4 φλυτζ. τσαγιού ‏αλεύρι 1/2 κοφτή κ.γ. ‏αλάτι 1/2 κοφτή κ.γ. ‏ζάχαρη 1/2 κ.γ. ‏ξύδι 4 γρ. (1/2 κ.σ. περίπου) ‏ξηρή μαγιά 1/2 φλυτ [...]
Αγ. Φανούριος και συνταγή Φανουρόπιτας!

Αγ. Φανούριος και συνταγή Φανουρόπιτας!

Του Αγ.Φανουρίου σήμερα,27 Αυγούστου .Ενας Αγιος που έγινε γνωστός από την ανεύρεση της ιερής του εικόνας στη Ρόδο τον 14ο αιώνα.Σύμφωνα με την παράδο [...]
Υβριστόν (ή Εβριστόν)/ ποντιακή κουζίνα

Υβριστόν (ή Εβριστόν)/ ποντιακή κουζίνα

  Η γιαγά Κίτσα, μια γυναίκα που έζησε  την προσφυγιά των δικών της από την Ορντού της Τραπεζούντας, από τις αφηγήσεις της μάνας τη [...]
1 3 4 5 6 70 / 73 POSTS