HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πασχαλιάτικα τσουρέκια της Ρίτσας

Τα πασχαλιάτικα τσουρέκια της Ρίτσας

Τα φτιάχνω κάθε Πάσχα οπότε είναι δοκιμασμένα έχουν υπέροχες ίνες και είναι πολύ αφράτα 
 
Υλικά
1100 γρ αλεύρι δυνατό η ζαχαροπλαστικής
1.5κουτ.γλυκου μαχλέπι
1.5κουτ.γλυκου μαστίχα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά. ( αυτά όλα μαζί σε μια λεκάνη ή μπωλ αρκετά μεγάλο κοσκινισμένα)
125 γρ. Βούτυρο
400 γρ. Ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
500ml γάλα πλήρες
 
Εκτέλεση 
Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα εννοείται γάλα βούτυρο θερμοκρασία δωματίου και τα ζεσταίνουμε ως που να έχουμε το δάχτυλο μας μέσα και να μετράμε μέχρι το 10 και να μην καιγόμαστε . Μην βράσει ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
Μόλις το κατεβάσουμε και είναι σωστή θερμοκρασία το ρίχνουμε στο μπωλ με το αλεύρι.
Προσθέτουμε 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα σαν ομελέτα μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε τον χυλό. Μόλις γίνει ζυμάρι το βάζουμε στην άκρη το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 4 ώρες. Θα κολλάει μην προσθέσεις έξτρα αλεύρι. Όταν το πλάθεις θα βάζεις λαδάκι στα χέρια σου .
2 κρόκους αυγού για άλλειμα και από πάνω λίγο σουσάμι η φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε αέρα στους 170 με 180 ανάλογα με τον φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
 
Καλή επιτυχία 🌺
 
Συνταγή και εκτέλεση Ρίτσα Γιολδάση