HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σήμερα μαγειρεύουμε φασολάδα σε πήλινη γάστρα

Σήμερα μαγειρεύουμε φασολάδα σε πήλινη γάστρα

Φασόλια σε πήλινη γάστρα

Διάρκεια μαγειρέματος 2,0 ώρες περίπου, 200 βαθμούς στον αέρα και μετά το 2ωρο αν έχει ακόμη ζουμί μπορούμε να ανεβάσουμε θερμοκρασία.

2 1

Υλικά

  • 1 ποτήρι φασόλια (250 ml)
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο σέλινο
  • 2-3 καρότα 
  • μισό ποτήρι λάδι (100ml)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Ντομάτα σάλτσα 

5

 

Εκτέλεση

  1. Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγούμενη το βράδυ. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην γάστρα. Τρίβουμε το κρεμμύδι κόβουμε τα καρότα ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι 2 ποτήρια νερό μισό ποτήρι λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα περίπου. Μόλις περάσει η 1,5 ώρα ανοίγουμε και ρίχνουμε και τη σάλτσα ντομάτα. Τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα και μία απολαυστική φασολάδα μόλις έγινε.

    4 1

    Καλή σας όρεξη