Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μειώνεται το κόστος για τη δημιουργία προσβασιμότητας

HomeΥΓΕΙΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μειώνεται το κόστος για τη δημιουργία προσβασιμότητας

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας κλπ.» με τίτλο:

«Συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 21, προσθήκη παρ. 55 στο Κεφάλαιο Α και προσθήκη παρ. 11 στο Κεφάλαιο Β του Παραρτήματος III του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας».

Στην ουσία θεσπίζεται «νέος υπερμειωμένος συντελεστής 4% για την εκτέλεση εργασιών που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών στοιχείων και λοιπών σταθερών και μη εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον. Ο ΦΠΑ για τις υπηρεσίες αυτές διαμορφώνεται στο 3% στα νησιά, όπου εφαρμόζεται μειωμένος κατά 30% συντελεστής».

Η μείωση αυτή του ΦΠΑ αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ και της ΕΟΚΑ (Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων) καθώς χαμηλώνει το κόστος για τη δημιουργία προσβασιμότητας. Η ΕΣΑμεΑ θα παρακολουθήσει στενά την υλοποίηση αυτού του μέτρου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights