Στη συνάντηση του ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων συμμετείχε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Στη συνάντηση του ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων συμμετείχε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας

Την Πέμπτη 21-9-2023 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος συμμετείχε τόσο με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα όσο και με την ιδιότητα του Τεχνικού Σύμβουλου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων.

Ο Υπουργός ανέλυσε το αύριο της κτηνοτροφίας της Θεσσαλίας αναπτύσσοντας τις δράσεις για τη συλλογή και διαχείριση νεκρών ζώων, τη συλλογή νεκρών ζώων από οργανωμένες μονάδες και φυσικά τις προκαταβολές ζωικού κεφαλαίου.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Τυρνάβου, αφού ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την άμεση χορήγηση ζωοτροφών, ανέπτυξε την αναγκαιότητα για τα πρώτα επείγοντα μέτρα και δη την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων που υπέστησαν βλάβες, την άμεση αποκομιδή νεκρών ζωών, την άμεση απομάκρυνση χαλασμένων ζωοτροφών και τέλος αλλά εξαιρετικά σημαντικό, τον κατά προτεραιότητα έλεγχο από τον ΕΛΓΑ των αιτήσεων των κτηνοτρόφων που υπέστησαν ζημίες.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου και η νυν Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν ακατάπαυστα και ουσιαστικά να στηρίζουν τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του Δήμου μας, οι οποίοι αποτελούν στυλοβάτες όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά σημαντικότατο μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights