HomeΤύρναβος

Εδαφολογικές έρευνες για την Νότια Παράκαμψη του Τυρνάβου

Εδαφολογικές έρευνες για την Νότια Παράκαμψη του Τυρνάβου

Ξεκίνησαν οι εδαφολογικές έρευνες για την Νότια Παράκαμψη του Τυρνάβου και την δημιουργία της νέας γέφυρα. 

 

Εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησαν οι έρευνες για το έργο που θα δώσει νέα εικόνα στην πόλη και όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ως αρχές Οκτώβρη θα παραλάβει τη μελέτη για να ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης. Συμπλήρωσε πως είναι ένα έργο 3πλης σημασίας αφού αποσκοπεί σε: 

  1. Αποσυμφόρηση του κέντρου από βαριά αυτοκίνητα – φορτηγά
  2. Μια καινούργια και ασφαλή γέφυρα
  3. Θωράκιση με αντιπλημμυρικά έργα της πόλης του Τυρνάβου

 

 

Το υπό μελέτη έργο προβλέπει με την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, βελτίωση και νέα χάραξη για την παράκαμψη της πόλης με την κατασκευή νέου τεχνικού γεφύρωσης και ισόπεδων κυκλικών κόμβων και ταυτόχρονα την βελτίωση της επαρχιακής οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας με την νότια παράκαμψη Τυρνάβου μήκους 2,0 χλμ.

Σύμφωνα με το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που εκφωνήθηκε για την πόλη κατέδειξε πως το 30% των διερχομένων οχημάτων από το συνεκτικό ιστό της πόλης είναι βαρέα με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στους κατοίκους όσο και στους  χρήστες της οδού.

Κλείνοντας τόνισε πως η ολοκλήρωση της Νότιας Παράκαμψης Τυρνάβου είναι πολιτική απόφαση από την αρχή της θητείας του.

Είναι φανερό πως ο σχεδιασμός μιας νέας περιμετρικής οδού σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και προδιαγραφές οδών θα ανακουφίσει την πόλη από την διαμπερή κυκλοφορία, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια και μειώνοντας το χρόνο μετάβασης από και προς τους οικισμούς συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικονομική τους ανάπτυξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.