Νικήτρια της Eurovision 2022 η Ουκρανία – 8η η Ελλάδα

HomeΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νικήτρια της Eurovision 2022 η Ουκρανία – 8η η Ελλάδα

Η Eurovision 2022 ανέδειξε νικήτρια την Ουκρανία με 631 βαθμούς.

Η Ουκρανία συγκέντρωσε 192 βαθμούς από τις επιτροπές των χωρών και 439 από το κοινό και αναδείχτηκε νικήτρια του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2022.

Η Ουκρανία πήρε μέρος με το τραγούδι Stefania, που γράφτηκε πριν από τον πόλεμο, για τη μητέρα του τραγουδιστή αλλά μετά την εισβολή της Ρωσίας έγινε σαν ύμνος για τη μητέρα πατρίδα.

 

 

Η Ελλάδα με την μπαλάντα της Αμάντα Γεωργιάδη Τένφιορντ κατέκτησε την 8η θέση με 215 βαθμούς εκ των οποίων 158 από τις επιτροπές των χωρών και 57 από την ψήφο του κοινού.

 

 

Το που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Eurovision με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία είναι σίγουρα κάτι που θα συζητηθεί.

Η Ελλάδα κέρδισε μια ικανοποιητική θέση στην 10αδα μετά από μια πολύ όμορφη εμφάνιση. Ενώ 12αρι μας έδωσε η Δανία, η Ελβετία, την Κύπρο, την Βουλγαρία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. 

Το νικητήριο τραγούδι της Ουκρανίας:

 

Το τραγούδι της Ελλάδας:

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.