Μπορούμε να πετάξουμε ψηλά ….ας κόψουμε τις αλυσίδες

HomeΕΛΛΑΔΑ

Μπορούμε να πετάξουμε ψηλά ….ας κόψουμε τις αλυσίδες

Κάτω στην άσπρη που κοιμάσαι ακρογιαλιά
θα ‘ρθω με του ουρανού τ’ αστέρια
να σου κεντήσω με κοχύλια τα μαλλιά
με βότσαλα τα χέρια

Απ’ της καρδιάς την ανθισμένη τη φωλιά
θα στείλω κι άλλα περιστέρια
να νανουρίσουν τ’ όνειρό σου με φιλιά
του Μάη γαριφαλιά.

Θαλασσοπούλια μου, θαλασσοπούλια μου
κοιμάται η πούλια μου, κοιμάται η πούλια μου…

Ελληνικό καλοκαίρι είναι παζλ εικόνων με χιλιάδες κομμάτια που μια ζωή δεν σου φτάνει να το ολοκληρώσεις. Σαν την Αναδυομένη του Μποτιτσέλι ξεπηδούν οι εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Διάσπαρτα στα πελάγη μας μεγάλα και μικρά νησιά αλλά γεμάτα ζωή και άλλα έρημα σιωπηλά μέσα στο απέραντο γαλάζιο λικνίζονται στον αφρό της θάλασσας. Μετά την νάρκη του χειμώνα με τις πρώτες ζέστες αναθαρρεύουν. Ξυπνάνε από το πρώτο ζεστό φιλί του ήλιου ,σαν την Πεντάμορφη του παραμυθιού ,που ξύπνησε μόλις ο πρίγκηπας την φίλησε. Ολοι περιμένουν τον ξένο που θα τιμήσει το νησί με την παρουσία του και προσδοκούν ότι ακόμα και με συνθήκες πρωτοφανείς για όλους μας ,το Ελληνικό καλοκαίρι σαν την μάγισσα Κίρκη θα τους μαγέψει και τους φιλοξενήσει στον τόπο μας.

Όλη η Ελλάδα  ζαλισμένη ,κουρασμένη όλο το προηγούμενο διάστημα σε στεριά και θάλασσα θέλει να φύγει, να ταξιδέψει, να χαλαρώσει να διώξει από πάνω της την μπίχλα της πανδημίας και όλα όσα κουβαλάει μαζί της. Ενός κακού μύρια έπονται ,έτσι και με την πανδημία ,μαζί της πακέτο  η καραντίνα ,η ανεργία, μια καθολική ανατροπή των όσων έως σήμερα ξέραμε. Ζαλισμένα κοτόπουλα όλοι μας από τα πολλά πρέπει και δεν πρέπει που εξ ανάγκης επιβάλλονται. Κανένας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε καλημέρα ας ξεκινήσουμε με ένα lock down,o απρόσκλητος ιός μας κατσικώθηκε και δεν λέει να φύγει.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς όπως λέει και ο λαός έτσι και ο ιός. Μεταλλάσσεται λέει και για να ξεχωρίζουμε τους απογόνους από τους προγόνους αποφασίσθηκε να τους δίνουμε και όνομα ,το αρχικό γράμμα του Ελληνικού αλφάβητου. Είκοσι τέσσερα τα γράμματα του Ελληνικού αλφάβητου 24 να είναι οι ώρες του θα του λέγαμε χαριτολογώντας. Έχουμε μέλλον δεν έχουμε ,κανείς δεν ξέρει ,απλά οι επιστήμονες προσπαθούν να μας θωρακίσουν απέναντι στην πανσπερμία μεταλλάξεων που έχουν εμφανιστεί ή θα εμφανιστούν. Είμαστε σαν τους Γαλάτες που έπιναν το μαγικό φίλτρο που τους έφτιαχνε ο Δρυίδης και αποκτούσαν δύναμη και έμειναν αδούλωτοι τους Ρωμαίους. Τότε ήταν μαγικό φίλτρο σε μαρμίτα.

Τώρα το φίλτρο σε συσκευασία εμβολίου, η μαρμίτα μια σήραγγα εμβολιασμού και ένα τσιμπιματάκι σαν του κουνουπιού. Δεν είναι και το καλύτερο αλλά ο ιός δεν είναι μύγα ή κατσαρίδα με ένα φιστ  τελειώσαμε ,θέλει πολιορκητικό κριό και για να τον σηκώσουμε πρέπει όλοι να βάλουμε ένα χεράκι. Από την άλλη σκεφτόμαστε μπας και θέλουν μας εξοντώσουν ή να μας μεταλλάξουν και εμάς Γενικά γίνεται της μεταλλάξεως, αλλά γιατί να το κάνουν, που θα ξαναβρούν τόση μεγάλη ποικιλία αντιδράσεων ,απόψεων να τους φτιάχνει την μέρα. Το σπουδαιότερο δε εάν μας εξοντώσουν ποιον θα κυβερνούν ,θα είναι αρχηγοί άνευ χαρτοφυλακίου δηλαδή θα πρέπει να μπουν στο ταμείο ανεργίας.. Βρε κουτά ούτε τις φαρμακοβιομηχανίες βολεύει να μας εξαφανίσουν ,δεν έχει βρεθεί ζωή σε άλλο πλανήτη για διαστημική εξαγωγή φαρμάκων θα τους μείνουν αμανάτι …

Για να απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι ας κάνουμε την καρδιά μας φιόγκο να το κάνουμε το ρημάδι να πάει στην ευχή να πάει. Έρχονται τα πανηγύρια του καλοκαιριού εκεί τι θα κάνουμε θα βάλουμε πόρτα face control και θα αφήνουμε μόνο τους εμβολιασμένους, δεν είναι σωστό καλοκαιριάτικα. Το ελληνικό καλοκαίρι μας περιμένει, τα βουνά οι θάλασσες μας προσκαλούν σαν σειρήνες να πάμε και να χαλαρώσουμε όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε να τα εξιχνιάσει ο Ηρακλής Πουαρώ…..τώρα εάν είναι η κακιά στιγμή το εμβόλιο περιμέναμε.. μια γρήγορή ματιά στην ενημέρωση και θα αντιληφθούμε πόσο άδικα και απρόσμενα έφυγαν συνάνθρωποι μας όχι εξ αιτίας του covid και μεταλλάξεων…

Καλές διακοπές σε όλους εμβολιασμένους και μη όλοι άνθρωποι του Θεού είμαστε απλά κάποιοι χρειάζονται χρόνο, αλλά η άμμος στην κλεψύδρα έχει σχεδόν τελειώσει, τα περιθώρια στενεύουν και τα πείσματα συνοδευόμενα με άγνοια οδηγούν σε λάθος αποφάσεις.