Καβάφης: Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρὶς αυτὴν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο, αλλά δεν έχει να σου δώσει πια.

HomeΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάφης: Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρὶς αυτὴν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο, αλλά δεν έχει να σου δώσει πια.

Κι αν φτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.»

Η ζωή ένα ταξίδι ,οι άνθρωποι ταξιδευτές, από την ώρα που βλέπουμε το φως της ζωής ανεβαίνουμε στο καράβι που έφτιαξε η ζωή για το ταξίδι μας και αρμενίζουμε.

Στη αρχή καπεταναίοι οι γονείς μας, εμείς κολαούζα δίπλα τους μαθαίνουμε να κάνουμε κουμάντο στο σκαρί που είμαστε σκαρφαλωμένοι.

Άλλοι σε μεγάλα και δυνατά καράβια και άλλοι σε βαρκούλες  φθαρμένες από τα χρόνια αλλά καλαφατισμένες με μπόλικη αγάπη, φροντίδα και σεβασμό στην προσφορά τους στο χρόνο.

Στο πέρασμα των χρόνων μεγαλώνουμε και παίρνουμε το πηδάλιο οι νέοι  και πορευόμαστε με νέα σκαριά και νέα κολαούζα γύρω μας για να μάθουν από εμάς.

Με μπουνάτσες και φουρτούνες το ταξίδι συνεχίζεται με μικρές ή μεγαλύτερες διακοπές σε αγκυροβόλια της ζωής.

Αναλώσιμος ο άνθρωπος το ίδιο και όλα όσα το περιβάλλουν στη ζωή, ακόμα και τα σπίτια αναλώσιμα είναι, μια ματιά γύρω μας και στον πλανήτη είναι απόδειξη ότι σε ένα καταστροφικό φαινόμενο τα πάντα σωριάζονται στη γη σαν χάρτινοι πύργοι.

Ο άνθρωπος προσαρμόζεται σε νέες γειτονιές, νέα σπίτια, νέες γνωριμίες και συνεχίζει την ρότα του στα νέα δεδομένα και συνηθίζει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάς το παρελθόν ,αντίθετα το κουβαλάς μέσα σου και σε αντικείμενα που για τον καθένα είναι πολύτιμα.

Είναι ώρα να συμβαδίσουμε με την ζωή και τα απρόοπτα που μας επιφυλάσσει ,όπως και να επανεξετάσουμε τι είναι πολύτιμο στη ζωή μας ,ένα ξεσκαρτάρισμα μια αναθεώρηση των πραγμάτων. 

Σημαντικό είναι να έχουμε δίπλα μας αυτούς που μας αγαπούν και μας νοιάζονται ειλικρινά, την υγεία μας και τα υπόλοιπα προσδοκούμε και παλεύουμε για το καλύτερο σενάριο ,αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο..