HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη: «Ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια»

Ε. Λιακούλη: «Ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει την ακρίβεια»

«Η Ελλάδα είναι πανθομολογούμενο πλέον, ότι είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ακρίβεια κι αυτό δεν μπορείτε να το αρνηθείτε κ. Υπουργέ», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ακρίβεια και συμπλήρωσε ότι «Έχουμε ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στα τρόφιμα τέσσερις φορές παραπάνω τον Μάρτη, τρεις φορές παραπάνω τον Απρίλη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. “Δύο στα δύο” λοιπόν για τον μικρό, το μέσο, τον αδύναμο, τον ευάλωτο πολίτη!»

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επιλογή του Πρωθυπουργού να στείλει επιστολή στην κα Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια αντί να πάρει μέτρα για να την αντιμετωπίσει, και απευθυνόμενη στον Υπουργό Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά «Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, εσείς στέλνετε επιστολές – μάλλον βρήκατε “ελκυστική” την πρακτική των επιστολών του …Ιησού που είδαμε το προηγούμενο διάστημα! Στέλνετε επιστολή λοιπόν, για την ακρίβεια στην κα Φον Ντερ Λάιεν, την οποία μάλιστα υποστηρίζετε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να θυμίσω είναι η κα Φον ντερ Λάιεν που πριν λίγο καιρό ήρθε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και είπε “Μητσοτάκης και ξερό ψωμί”, που πέρα από κάθε πρωτόκολλο και πέρα από κάθε προηγούμενο, ο πρωθυπουργός την φιλοξένησε στη βίλα του στην Κρήτη “με θέα τη Σούδα” -όπως διαβάζαμε. Ξεσηκώθηκε τότε και ο γερμανικός τύπος λέγοντας ότι ξεπέρασε κάθε όριο διακριτικότητας, φιλοξενούμενη στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο μετά το δραματικό γεγονός με τους 600 μετανάστες και μετά το έγκλημα των Τεμπών. Αυτά λοιπόν για να θυμηθούμε λίγο την ιστορία και για να καταλάβει και ο ελληνικός λαός που μας ακούει σήμερα τι ακριβώς του λέτε : Λέτε λοιπόν ότι στείλατε επιστολή στο «δικό σας άνθρωπο», την κα Φον Ντερ Λάιεν, ομολογώντας ότι έχετε ακρίβεια την οποία δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε! Στη συνέχεια, η Βουλευτής Λάρισας αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών εξαιτίας της ακρίβειας σημειώνοντας ότι «σήμερα ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να ζήσει, έχει κλείσει την επιχείρησή του. Ο πλημμυροπαθής κρατάει το παιδί του στη Λάρισα, γιατί δεν μπορεί να το στείλει για σπουδές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη επειδή τα ενοίκια είναι κόλαση και εσείς “αγρόν ηγοράζατε”!

Πριν από λίγο καιρό λέγατε στους αγρότες που διαδήλωναν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες και ότι “ξύνετε τον πάτο του βαρελιού”, αλλά στην πραγματικότητα εσείς αρνηθήκατε να “ξύσετε το βαρέλι” που έπρεπε. Το “βαρέλι” των υπερκερδών των τραπεζών, των μεγάλων trust συμφερόντων, των ενεργειακών παρόχων, των διυλιστηρίων. Αυτά δεν τα ακουμπάτε κ. Υπουργέ, παρότι ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό σας».

Απέναντι στα προβλήματα αυτά, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι «ως ΠΑΣΟΚ έχουμε προτείνει μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, που είναι εφικτή αν γίνονται πραγματικοί έλεγχοι, ώστε να γυρίσει πίσω στους πολίτες, μέτρο που έχει αποδώσει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τα ενοίκια, το κόστος δανεισμού χρειάζονται ελέγχους. Εσείς όμως κύριοι της Κυβέρνησης, αντί να προστατέψετε τους καταναλωτές από τις επιχειρήσεις που τους παραπλανούν, καταργείτε το πρόστιμο χωρίς καν εξήγηση! Πείτε μας, για ποιο λόγο έχετε κάνει αυτή τη ρύθμιση και αυτή τη συμφωνία!»

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στις καταστροφές στη Θεσσαλία σημειώνοντας ότι «Έχετε αφήσει, κύριοι της Κυβέρνησης, τη Θεσσαλία βυθισμένη, εγκαταλελειμμένη, μέσα στο βούρκο. Έχετε αφήσει τους Θεσσαλούς είναι απελπισμένους, χωρίς παρόν και μέλλον. Ταυτόχρονα μας λέτε σήμερα ότι φέρνετε μια ρύθμιση για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές! Σας καλώ λοιπόν κ Υπουργέ να μας πείτε, ποιους και πόσους αφορά πραγματικά το μέτρο. Το δε ακατάσχετο όλων των ενισχύσεων, είναι αυτό για το οποίο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση προκειμένου να σταματήσει αυτό το όνειδος του να κατάσχονται οι ενισχύσεις που έχουν δοθεί ήδη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ήταν λοιπόν μια πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, χαίρομαι που το ακούσατε. Λυπάμαι που δεν μπορέσατε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο και να δημιουργήσετε έναν καινούργιο δρόμο για τη Θεσσαλία μας, που είναι “το περιβόλι του ουρανού” και πραγματικά της αξίζει καλύτερη τύχη από αυτή που εσείς της επιφυλάσσετε».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.