Ε. Λιακούλη: «Ο χαλβάς Φαρσάλων ταυτοτικό προϊόν»

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ε. Λιακούλη: «Ο χαλβάς Φαρσάλων ταυτοτικό προϊόν»

Στην 16η γιορτή Χαλβά του δήμου Φαρσάλων, που συνδιοργανώνουν πέραν του δήμου και του τοπικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης,  η  Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Επιμελητήριο Λάρισας και ο Σύλλογος Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών, παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

 

«Οι τοπικές μας γεύσεις είναι μέρος της ταυτότητάς μας. 

Η γεύση και η όσφρηση που μας αφήνουν τα τοπικά μας προϊόντα μεταποίησης είναι μέρος του πως αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι τον κόπο και το μεράκι των Ανθρώπων μας και εν τέλει τον ίδιο μας τον τόπο.

Σε ό,τι αφορά τον περίφημο χαλβά Φαρσάλων δεν χρειάζεται να συζητήσουμε πολύ για το ισχυρό του brand name και την αναγνωρισιμότητά του σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Αυτό που χρειάζεται να συζητήσουμε, επειγόντως,  σε συλλογικό και θεσμικό επίπεδο είναι το πως θα καταστήσουμε το προϊόν μας περισσότερο εξωστρεφές, καθώς και το ποιες πολιτικές απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Δεν είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να επιτευχθεί, καθώς το προϊόν είναι ήδη εμβληματικό.

Αυτό που απαιτείται είναι μόνο σύμπνοια, έλλειψη μικρο-ανταγωνισμών, συνεργατικότητα, σχέδιο και όρεξη για δουλειά.

Αυτά χρειάζονται από εμάς οι παραγωγοί του προϊόντος.

Και εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές των τριήμερων εκδηλώσεων που και φέτος κατάφεραν να μας φέρουν όλους και όλες πιο κοντά, επιτυγχάνοντας σε μεγάλο βαθμό την περαιτέρω ανάδειξη του χαλβά Φαρσάλων, στηρίζοντας όμως παράλληλα και την τοπική παραγωγή και οικονομία.

Από αυτούς πρέπει να πάρουμε την σκυτάλη και όλοι μαζί να στηρίξουμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την βελτίωση των υποδομών και του περιβόητου οδικού δικτύου Λάρισας –Φαρσάλων που θα συνδράμει στην περαιτέρω εξωστρέφεια του προϊόντος, όπως και των υπολοίπων τοπικών και αγροτικών οδών, προκειμένου να αποφύγουμε άλλες δυσάρεστες περιπέτειες όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στο Τσικράκι.

Χρειάζεται επίσης να βάλουμε ενεργά στη συζήτηση και την επιστημονική κοινότητα που θα διασφαλίσει ακόμη περισσότερο τους όρους πιστοποίησης των επιχειρήσεων χαλβαδοποιίας, όπως και την κυβέρνηση που οφείλει να τους διευκολύνει, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του κόστους παραγωγής.

Χωρίς όλα αυτά η ουσιαστική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου μας και των Ανθρώπων του θα παραμένουν ζητούμενο εσαεί». 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights