HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συμβουλές της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας προς αποφυγή περιστατικών κλοπών, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Συμβουλές της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας προς αποφυγή περιστατικών κλοπών, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κινητικότητα των πολιτών παρατηρείται εντονότερη λόγω της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, εφιστάται η προσοχή των πολιτών, για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κλοπών.

Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες θα λαμβάνονται αυξημένα μέτρα, εντατικοποιώντας τις περιπολίες, σε χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη εμπορική κίνηση, σε τόπους πραγματοποίησης εκδηλώσεων, σε σταθμούς μέσων μεταφοράς κ.α.

Με γνώμονα την αποφυγή/αποτροπή περιστατικών κλοπών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες:

 

ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

§   Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

§   Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

§   Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

§   Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

§   Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και μην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που έχετε στην οικία σας.

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το “100” ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.

 

  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ / ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ

 

·          Μη μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή την τσέπη σας.

·          Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.

·          Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

·          Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

·          Όταν περπατάτε, φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

·          Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.

·          Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε μόνοι.

 

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ / ΕΚΔΡΟΜΗ / ΤΑΞΙΔΙ

 

 

·          Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες κ.λπ., όπου κι αν βρίσκεστε.

·          Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

·          Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

·          Να φροντίζετε πάντοτε να σταθμεύετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

 

Εάν χάσετε ή σας έχουν κλέψει οτιδήποτε ή εάν ο χώρος που διαμένετε έχει παραβιασθεί, να ενημερώσετε αμέσως την Αστυνομία (100).

 

 

Επισημαίνεται ότι, εκτός από τις προαναφερόμενες συμβουλές, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) και συγκεκριμένα στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/χρήσιμες συμβουλές» υπάρχουν περισσότερες συμβουλές, οι οποίες, παρατίθενται αναλυτικά, ανά περίπτωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.