Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, μόνο το 6,1% θεωρεί τον Κασσελάκη αριστερό

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, μόνο το 6,1% θεωρεί τον Κασσελάκη αριστερό

Κεκτημένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και διαφορά μίας μονάδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέα σφυγμομέτρηση

 

Κεκτημένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και διαφορά μίας μονάδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για το Star.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 48%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,8% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 12,1%.

Ο πρωθυπουργός παραμένει επίσης ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ενώ ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Κασσελάκης δεν είναι αριστερός – Αντιενωτική η στάση Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα

Την ίδια στιγμή, μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός, ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Επίσης, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές το 76,2% θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος και το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  

πηγή

Σχετικές Εικόνες: