Στον Άγιο Δημήτριο ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στον Άγιο Δημήτριο ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Παρουσία πλήθους Τυρναβιτών τελέστηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ενώ έγινε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στους δρόμους γύρω από τον Ναό.

 

Την Εικόνα μετέφεραν για πρώτη φορά στους ώμους τους Έφεδροι Αξιωματικοί μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν Λάρισας τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τον Αξιωματικό Άγιο Δημήτριο Στρατιωτικό Διοικητή Θεσσαλονίκης.

 

Της Λιτάνευσης προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου ενώ ακολούθησαν οι ψάλτες και ο Ιερός Κλήρος της πόλης προεξέχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμου. Παιδιά του 4ου Δημοτικού σχολείου Τυρνάβου τίμησαν τον Άγιο Δημήτριο με την Ελληνική σημαία ψηλά και περήφανα. Το Αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου με 2 περιπολικά και 4 άντρες πήρε όλα τα αναγκαία τροχονομικα μέτρα ώστε να γίνει με ασφάλεια η Λιτάνευση.

Ιδιαίτερη η παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Τυρνάβου κ Στέλιου Τσικριτσή μαζί με δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί.

Ο Ναός και οι δρόμοι της ενορίας ήταν φωταγωγημένοι καθώς και τα σπίτια, ενώ όλοι στα μπαλκόνια τους και της αυλές τους δέχτηκαν την ευλογία του Αγίου.

Όταν η Ιερή Εικόνα επέστρεψε στον Ναό τελέστηκε η Αρτοκλασία και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής στις 7.30 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή Ιερέων του Τυρνάβου.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights