HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος: Εθνική ενότητα για την υπεράσπιση του κεκτημένου της ανεξαρτησίας

Μάξιμος: Εθνική ενότητα για την υπεράσπιση του κεκτημένου της ανεξαρτησίας

«Η φετινή επέτειος απελευθέρωσης της Λάρισας από την οθωμανική δουλεία αιώνων συμπίπτει με την αύξηση της τουρκικής απειλής εναντίον της πατρίδας μας. Δυστυχώς, ο εξ ανατολών γείτονας δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τα παθήματα της ιστορίας. Αντί να εκσυγχρονιστεί και να αποδεχθεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκοντας την ειρήνη και την ευημερία για τους λαούς της περιοχής, επιλέγει τη στροφή στο ζοφερό παρελθόν της βίας και την επίδειξη ισχύος». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «η τουρκική ηγεσία αγνοώντας τις νουθεσίες της διεθνούς κοινότητας και κάθε κανόνα λογικής, ανέσυρε το οθωμανικό παρελθόν της Τουρκίας, επιζητώντας με την χρήση βίας να πραγματοποιήσει τα καταστροφικά οράματα της Γαλάζιας πατρίδας και των συνόρων της καρδιάς της.

Η Ελλάδα, απέδειξε όλους αυτούς τους μήνες της παρατεταμένης κρίσης, από τον Φεβρουάριο στον Έβρο με την απόπειρα εισβολής μεταναστών έως τις παράνομες προσπάθειες για έρευνα υδρογονανθράκων εντός τηςελληνικής υφαλοκρηπίδας, πως είναι σε θέση να υπερασπιστεί στο ακέραιο την εθνική της κυριαρχία. Κι αυτό το πέτυχε τόσο με την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων, που απέδειξαν έμπρακτα το υψηλό τους φρόνημα και την ικανότητά τους, όσο και με την πρωτοφανή διπλωματική ενεργητικότητα, που οικοδόμησε ένα στέρεο πλέγμα συμμαχιών και οδήγησε στη σύναψη ιστορικώνσυμφωνιών για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η ελληνική δραστηριότητα αποκάλυψε στη διεθνή κοινότητα τον ρόλο της  Τουρκίας ως ταραξία της ανατολικής Μεσογείου και αυξανόμενο κίνδυνος για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Όλοι κατανοούμε ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν θα σταματήσουν σύντομα, ίσως μάλιστα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό απαιτείται εθνική ενότητα και συλλογική προσπάθεια για να υπερασπιστούμε το κεκτημένο της ελευθερίας και τηςανεξαρτησίας, που με τόσες θυσίες κατέκτησαν οι πρόγονοί μας».

COMMENTS