HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Άρχισε ο τρύγος με τις πρώιμες ποικιλίες

Άρχισε ο τρύγος με τις πρώιμες ποικιλίες

ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΚΟΜΙΣΗΣ

Αρχισε ήδη με τις πρώιμες γαλλικές ποικιλίες και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες ο τρύγος στον Τύρναβο.

Από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό παραλαμβάνονται οι ποικιλίες Σαρντονέ και Σαβινιόν, στη συνέχεια θα παραληφθούν οι ποικιλίες Καπερνέ, Μερλότ και θα συνεχιστεί ο τρύγος με τα ώριμα μοσχάτα.
Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει η παραλαβή σε ποικιλίες Μπαντίκι, Ugniblanc ώριμα, Μακαμπέο και όλες οι άλλες λευκές οινοποιήσιμες ποικιλίες, εκτός από Ροδίτη και Σαββατιανό.
Οι γεωπόνοι του συνεταιρισμού κάνουν ελέγχους  συνέχεια στους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου για να παρακολουθήσουν την εξέλιξή τους, την ωρίμανσή τους και τα ζάχαρά τους και των υπόλοιπων ποικιλιών σταφυλιών.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΚΟΜΙΣΗΣ
Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών, η διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου αναμένεται να ανακοινώσει τις τιμές στις οποίες θα αγοράσει τη φετινή χρονιά τα σταφύλια. Οι τιμές θα είναι στα περσινά επίπεδα και θα παραληφθούν όλα τα σταφύλια των παραγωγών – μελών, όπως κάθε χρόνο.
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές με σκοπό τη διασφάλιση και την αξιοποίηση της πλούσιας παραγωγής σταφυλιού τους και κατάφερε να αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους συνεταιρισμούς της Ελλάδας, με σταθερά ανοδική πορεία και δυναμική παρουσία στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.
Σήμερα μετρώντας πάνω από 500 μέλη περίπου, παράγει και εμφιαλώνει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου – Αποσταγματοποιείου του μία πλούσια σειρά από εκλεκτά κρασιά, αναγνωρισμένα με γεωγραφική ένδειξη Τύρναβος, καθώς και Π.Γ.Ε. Θεσσαλία, ανακαθαρισμένο, συμπυκνωμένο γλεύκος, αλλά και το φημισμένο τσίπουρο και ούζο Τυρνάβου, αρωματική ρετσίνα, Νάμα και vin de Liqueur που κυκλοφορούν σε περισσότερες από 60 ετικέτες.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στην επαναληπτική Συνέλευση της 6ης Σεπτεμβρίου που λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Συνεταιρισμού στις 9.30 π.μ., τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
– Ενημέρωση της Γ.Σ. για τα υπάρχοντα αποθέματα, τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο των δεξαμενών και συζήτηση σχετικά με τα σταφύλια που θα εισκομίζονται στον Συνεταιρισμό. Εισηγήτρια θα είναι η διευθύντρια – οινολόγος κ. Α. Παναγιώτου.
– Σύναψη βραχυχρόνιου δανείου, για τη χορήγηση προκαταβολών στους εισκομιστές σταφυλιών, αγορά σταφυλιών, κρασιού, γλεύκους και για την αντιμετώπιση των εξόδων οινοποίησης, παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων. Λήψη εγγυητικών επιστολών, με εισηγητή τον γενικό διευθυντή του Συνεταιρισμού κ. Βαγγέλη Σίκαλο.
-Απόφαση για εισκόμιση σταφυλιών από τα μέλη, πάνω από τις δηλωθείσες ποσότητες, καθορισμός ποινικής ρήτρας για τους συνεταίρους που δεν θα εισκομίσουν το 100% της ποσότητας που θα αποφασιστεί.
Τέλος, εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την οργάνωση και διαχείριση όλων των προβλημάτων σχετικά με τον τρύγο, με εισηγητή τον πρόεδρο του Οινοποιείου κ Χρήστο Τσιτσιρίγγο.

Πηγή

COMMENTS