HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ Γ.Γ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ελπίδα ότι δεν θα καταργηθούν οι λυκειακές τάξεις στα 7 Λύκεια της Λάρισας

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ Γ.Γ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ελπίδα ότι δεν θα καταργηθούν οι λυκειακές τάξεις στα 7 Λύκεια της Λάρισας

Οι αποφάσεις για την κατάργηση ή μη των λυκειακών τάξεων σε σχολεία του νομού Λάρισας θα ληφθούν τη Δευτέρα σε έκτακτη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας. Ελπίδα ότι, τελικώς, δεν θα καταργηθούν οι λυκειακές τάξεις και στα 7 Λύκεια του νoμού εξέφρασε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα επικοινώνησε με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή συνολικά και για τα 7 σχολεία σε Αρμένιο, Πλατύκαμπο, Κοιλάδα, Αγιά, Συκούριο, Μακρυχώρι και Τσαριτσάνη, είχε νωρίτερα μακρά συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου κ. Σίσσυ Γκίκα για την εξεύρεση λύσης. 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά, με βάση και τα υπομνήματα διαμαρτυρίας δημοτικών αρχών, Συλλόγων Γονέων και Δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων που του εστάλησαν, για το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται στις οικογένειες των μαθητών στην κρίσιμη Γ´ Λυκείου και, μάλιστα, εν μέσω πανδημίας. Όπως εξήγησε, είναι ακατανόητο στις τοπικές κοινωνίες, πως ενώ τα προηγούμενα χρόνια, με τους ίδιους ή λιγότερους μαθητές λειτουργούσαν λυκειακές τάξεις, φέτος με τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού λόγω κορονοϊού τα παιδιά θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά με συγκοινωνία και να προστεθούν σε ήδη κορεσμένα σχολεία της Λάρισας. 

Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά της επαρχίας

Η αρμόδια υφυπουργός, μετά τη λεπτομερή ενημέρωση που είχε για το ιστορικό λειτουργίας των σχολικών μονάδων και τις δυσκολίες καθημερινής μετακίνησης των παιδιών, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 31.08.20 θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα. 

Εξερχόμενος του υπουργείου Παιδείας ο κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος», ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκαλέσει αγωνία και ανασφάλεια σε δεκάδες γονείς. Όπως σημείωσε «δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι με προβλήματα. Χρέος μας είναι να παλεύουμε για την επίλυσή τους. Ιδιαίτερα τα παιδιά της επαρχίας δικαιούνται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη δημόσια εκπαίδευση».

COMMENTS