Τσιόπας Χρήστος: Η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Τσιόπας Χρήστος: Η παράταξή μας δεν θα συμμετάσχει στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο

Να μην συμμετάσχουν και οι άλλες παρατάξεις καλεί ο δημοτικός σύμβουλος της συν Πολιτεία Χρήστος Τσιόπας.

 

Προκαλεί ο Δήμαρχος. Συνεχίζει να παίρνει παράνομες αποφάσεις για αναθέσεις έργων και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Τρία χρόνια τώρα ο Δήμαρχος διοικεί και  παίρνει αποφάσεις μόνος του και με τους 5-6 της ομάδας του, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.  Μέχρι τώρα ο Δήμος είναι έρμαιο και στο έλεος της ‘’προικισμένης σοφίας’’ των 5-6 της ομάδας του Δημάρχου.

Για άλλη μια φορά  ο Δήμαρχος  κάλεσε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής σε συνεδρίαση η οποία με βάση την απόφαση του ΣτΕ, είναι στον «αέρα» και οι αποφάσεις της μπορούν να ακυρωθούν (ήδη σε άλλους Δήμους έχουν αρχίσει να προσβάλλονται οι αποφάσεις ως άκυρες).  Με την τακτική αυτή  ο Δήμαρχος οδηγεί τον Δήμο σε περιπέτειες.

Πρέπει άμεσα να επανέλθει η  κανονικότητα. 

Πρέπει να επανασυσταθούν οι επιτροπές του Δήμου και να επανέλθουν οι αρμοδιότητες στα δημοτικά συμβούλια.  Μόνον τότε έχει νόημα η δικιά μας συμμετοχή. Μόνον τότε έχει νόημα  η συμμετοχή των συμβούλων και των άλλων παρατάξεων. Γιατί μόνον τότε  εκφράζεται συνολικά  η κοινωνία. Και έτσι θα ορίζεται η επόμενη μέρα, μέσα από συναινέσεις, συγκλίσεις και ομόφωνες αποφάσεις.  

Καλώ τον Δήμαρχο να αλλάξει τακτική, να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών. Να μην φοβάται την διαφάνεια και να εργαστεί σε πλαίσια που απαιτούν  συνεργασία και συναίνεση  με τις άλλες παρατάξεις.

Εκ μέρους της παράταξής μας δηλώνω πως δεν θα συμμετάσχουμε στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλώ και τις άλλες παρατάξεις να κάνουν το ίδιο.

Τσιόπας Χρήστος δημ συμβ ΣυνΠολιτεια