HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ομάδα «green school» του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου κατέθεσε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο

Η ομάδα «green school» του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου κατέθεσε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο

Ψήφισμα κατέθεσε προς το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου το 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου.

 

Οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου και η φιλόλογος Συρόγλου Μαγδαληνή μετά από τη δημιουργία ομάδας με το όνομα «green school» – υπερασπιστές ζωής, ευαισθητοποιηθήκαμε σε θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας.
Μετά από συγκεκριμένες δράσεις στο σχολείο μας
κατά τη διάρκεια δύο ετών όπως φύτευση, wall graffitiδημιουργία PP. 

 

 Δημιουργία χριστουγεννιάτικων και άλλων αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά με την εικαστικό του σχολείου μας Διαμαντή Άρτεμη, ανακύκλωση υλικών και ρούχων κι επειδή πιστεύουμε πως το σχολείο και η τοπική κοινωνία οφείλουν να συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν στα επείγοντα θέματα σχετικά με το περιβάλλον συντάξαμε και καταθέτουμε τις εξής προτάσεις:

Προτείνουμε να επικεντρώσετε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, συνείδηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του δήμου μας .

-Προτείνουμε μια εξόρμηση με υλικό ενημέρωσης και μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων σε κάθε νοικοκυριό σε συνεργασία με μαθητές των σχολείων. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα εκπαιδευτούν ώστε να διαχωρίζουν και να συλλέγουν σωστά τα απορρίμματα ώστε να γίνεται ανακύκλωση.

-Στο ενημερωτικό φυλλάδιο να συμπεριληφθούν και οδηγίες για την οικονομία του νερού (να μην αφήνουμε τη βρύση να τρέχει, να αποφεύγουμε τη χρήση λάστιχου) και την οικονομία ρεύματος (να βάζουμε το πλυντήριο μόνο όταν γεμίσει).

-Ο δήμος θα πρέπει να τοποθετήσει και καφέ κάδους για τα οργανικά απορρίμματα .

-Δημιουργία αφίσας ευαισθητοποίησης η οποία θα τοποθετηθεί στα κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία όπως και στα δημόσια κτίρια (με εξαγγελία διαγωνισμού για τη δημιουργία της ).

Πραγματοποίηση σεμιναρίων για τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους σχετικά με τη χρήση βιολογικών λιπασμάτων τα οποία θα μπορούσαν να προμηθεύονται από την κομποστοποίηση των υλικών των καφέ κάδων.

-Συλλογή των υπολειμμάτων του καφέ από τις καφετέριες και μετατροπή σε πέλετ καύσιμου για τα σχολεία.(παράδειγμα Καρδίτσας).

Εισηγούμαστε να μπει σε κυκλοφορία ηλεκτροκίνητο όχημα σε ράγες ή σε   τροχούς για δρομολόγιο Τύρναβος-χωριά-Λάρισα.

E5375587 984A 4CCC 8850 AFA7C1EBC8DF

Εισηγούμαστε την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

-Την ανακούφιση του κέντρου από κυκλοφοριακό πρόβλημα, αυτοκίνητα και ατμοσφαιρικούς ρύπους.Μέριμνα για δημιουργία parking.

Aξιοποίηση των ρούχων από τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων.

Μέριμνα για τη στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

-Αντιμετώπιση της καταστροφής του υπαίθριου θεάτρου στο αλσύλλιο  του Προφήτη Ηλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.