Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στην Όσσα του δήμου Τεμπών

HomeΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στην Όσσα του δήμου Τεμπών

5 Ιερείς και πλήθη λαού στον Εσπερινό στην Εκκλησία της Όσσας.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέστηκε χθές το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί της εορτής της μνήμης του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, εις τον ομώνυμον Ιερόν Ναόν στην Όσσα, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π.Βησσαρίωνα, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, τον οποίον πλαισίωναν συμπροσευχόμενοι ο π. Γεώργιος, ο π. Ιωάννης, ο π. Παϊσιος, ο π. Αθηναγόρας και ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Μπλέτσας, όπου με τον μεστό θεολογικό του λόγο, περιέγραψε τον Βίο του Αγίου Αντωνίου δίδοντας σύγχρονα παραδείγματα μιμήσεως της ζωής του Αγίου σε όλους εμάς.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος ευχαρίστησε τους Ιερείς, το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αντώνιο.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αντωνίου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Όσσας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου τον οποίον πλαισίωναν συμπροσευχόμενοι ο π. Αθηναγόρας και ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος.

Λίγο προ της απολύσεως ο π. Νεκτάριος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ευχήθηκε :”να μιμηθούμε τον τρόπο του Οσίου Αντωνίου και να απαλλαγούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες μας, να καθυποτάξουμε το διάβολο και να εξελιχθούμε περισσότερο πνευματικά στη ζωή μας”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εφημέριος της ενορίας π. Ευθύμιος ευχαρίστησε τους Ιερείς, το Δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Αντώνιο. Επίσης ευχήθηκε στον εορτάζοντα τοπικό σύμβουλο Όσσας κ. Αντώνη Γούσιο, για την ονομαστική του εορτή και ευχαρίστησε τους επιτρόπους, τους ιεροψάλτες και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην οργάνωση της πανήγυρης.