HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Παιδής με ΣΟΕΔ: Πάντα κοντά στους στρατιωτικούς – Σταθερά στο πλευρό των οικογενειών τους

Θανάσης Παιδής με ΣΟΕΔ: Πάντα κοντά στους στρατιωτικούς – Σταθερά στο πλευρό των οικογενειών τους

Σε θερμό κλίμα ο Θανάσης Παιδής συναντήθηκε την ημέρα που εορτάζει η Πολεμική Αεροπορία με αντιπροσωπεία του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ).

 

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τους στρατιωτικούς αναπτύχθηκε όλο το φάσμα των θεμάτων που έχουν να κάνουν με την υπηρεσιακή δραστηριότητα, τα ζητήματα που ανακύπτουν σε μια σειρά από τομείς της καθημερινότητας εξαιτίας των χαρακτηριστικών της υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και βέβαια συζητήθηκαν όσα απασχολούν τις οικογένειές τους.

 

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το ΣΟΕΔ είναι ένα εξαιρετικά δραστήριο σωματείο. Θέτει με εμπεριστατωμένο τρόπο τα ζητήματα των μελών του στα κέντρα των αποφάσεων, ενώ έχει απευθυνθεί στους Τομείς Άμυνας όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου πραγματοποιώντας κύκλο επαφών.

 

Σε αυτές τις συναντήσεις τέθηκαν προς επίλυση τα παρακάτω θέματα:

α) η συνυπηρέτηση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με ένστολο προσωπικό,

β) η εξάλειψη Προσωπικών Δεδομένων από τα Στελέχη Ειδικών Καταστάσεων (ΕΥ-ΥΓ) των Ενόπλων Δυνάμεων,

γ) ο Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία,

δ) η εναρμόνιση του Ν. 4808/2021 για την άδεια πατρότητας και στο στρατιωτικό προσωπικό

ε) η λήψη του οικονομικού βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), το οποίο αποδίδεται στα τέκνα μεταξύ 25 έως 30 ετών και αφορά στην καταβολή μηνιαίων κρατήσεων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας.

 

Παράλληλα, το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιεί ενημερωτική καμπάνια διοργανώνοντας ημερίδες που έχουν ως κεντρικό θεματικό άξονα επίκαιρα κοινωνικά θέματα. Μάλιστα, αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται σε διαφορετικές πόλεις, έτσι ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται με έγκυρο τρόπο για σημαντικά ζητήματα.

 

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων, ανταλλάσοντας απόψεις για όλο το φάσμα των θεμάτων που τους απασχολούν. 

Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν οι στρατιωτικοί στην Πατρίδα. Η υπηρεσία τους αποτελεί ακλόνητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας έναντι όσων απεργάζονται σενάρια αναθεωρητισμού.

Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε πως είμαστε πάντα κοντά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και σταθερά στο πλευρό των οικογενειών τους ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Γι’ αυτό και στηρίζουμε το ΣΟΕΔ, καθώς η δράση του αποτελεί εχέγγυο για την ευόδωση αυτών των στόχων».

 

Στη συνάντηση με τον κ. Θανάση Παιδή από την πλευρά του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος κ. Θωμάς Ντιντιός, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Παναγιώτης Κορδάς, Ευάγγελος Καραθάνος, Χρήστος Σιανίδης και ο  επικεφαλής επιτροπης Νικόλαος Πετράκος.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.