Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22 Μαρτίου 2023.

25 και 26 Μαρτίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στην Θράκη ενδεχομένως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία. Θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρώτικα χαμηλότερη κατά 4 βαθμούς στα δυτικά και τα ανατολικότερα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

+++++++++

27 έως 29 Μαρτίου.

75% πιθανότητα προβλέπεται αλλαγή του καιρού με αξιόλογα φαινόμενα σε όλη τη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια την Στερεά τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Ασθενικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά έως και 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική και νότια χώρα με σημαντική πτώση στη δυτική Ελλάδα η οποία θα επεκταθεί στις 28 και 29 του μήνα σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίου οπου η μέγιστη σε καμία περιοχή της χώρας δεν θα ξεπερνά τους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου με παγετό το πρωί και το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

25% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στις 28 και 29 του μήνα στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και λιγότερο στη δυτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα της χώρας. Σύντομες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια πεδινά αλλά θα σημειώσει σταδιακή πτώση στις 28 και κυρίως στις 29 του μήνα όπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά πουθενά τους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++

30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.

26% πιθανότητα μία σταδιακή σημαντική αλλαγή του καιρού σε δύο φάσεις πρώτα στη δυτική και βόρεια χώρα και την 1η Απριλίου σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Πολύ λίγα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας αρχικά ενω στη συνέχεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερες στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας με ελαφρύ παγετό το πρωί και το βράδυ σε πολλά σημεία της κεντρικής και βόρειας χώρας.

26% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά 1η Απριλίου θα σημειωθούν αρκετά φαινόμενα στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίου με ιδιαίτερη έμφαση στα δυτικότερα τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία έως 10 με 16 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με πρόσκαιρη άνοδο στις 31 του μήνα έως και 19 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια και σημαντική πτώση στα δυτικά και βορειά την 1η Απριλίου που μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

24% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην ανατολική νησιωτική κυρίως χώρας με βελτίωση στη συνέχεια. Τοπικές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες έως 9 με 14 βαθμούς Κελσίου από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά με μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα στις 31 του μήνα ενώ 1η Απριλίου θα ανέβει σημαντικά σε όλα τα ηπειρωτικά πανω και τους 20 με 21 βαθμούς πολύ χαμηλότερη στη Θράκη .

13% πιθανότητα για αρκετές βροχές στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο και δευτερευόντως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα ενώ πολύ λιγότερο τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στην αρχή της περιόδου και πιθανόν σε λίγο χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασίες 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα 1η Απριλίου.

11% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες σε επίπεδα 20 αρχικά και 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στη συνέχεια.

++++++++++++++++++

2 έως 6 Απριλίου.

40% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα δώσει αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας κινουμένων ανατολικά. Θερμοκρασία αρχικά έως και 22 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια με μικρή πτώση από τις 3 του μήνα και μετά.

26% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη αρχικά βελτίωση στη συνέχεια και αλλαγή του καιρού από τις 3 του μήνα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά έως και 22 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια με πτώση στα δυτικά και βόρεια από τις 3 του μήνα με τα έντονα φαινόμενα πτώση που θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα στις 4-5/3.

23% πιθανότητα με άστατο καιρό κατά περιόδους με έντονες βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και αξιόλογες κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ιδιαίτερα στις 4-6/3 του μήνα. Λίγα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια 18 με 21 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες χαμηλότερες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

11% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας τα οποία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα μετά τις 4 του μήνα ενώ πολύ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στις 4 και λίγο μεγαλύτερη στις 5 του μήνα αλλά και πάλι δεν θα πέσουμε κάτω από τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερες θερμοκρασίες στα δυτικά Και βόρεια.

++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ

Στις 25 και 26 του Μάρτη θα σημειωθούν κάποια φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά. Θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια λίγο χαμηλότερες στα δυτικά και βόρεια.

Για το τριήμερο 27-29 Μαρτίου θα υπάρξει αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αξιόλογα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο αρκετά λιγοτερα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα κατέβουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας και στα ημιορεινά και ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με τη θερμοκρασία σε θεαματική πτώση. Ο κίνδυνος παγετού στις τελευταίες ημέρες του μήνα είναι υπαρκτός εως σημαντικός.

Για το τριήμερο 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου υπάρχουν πιθανότητες κοντά στο 55% για σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 35% για λιγότερα φαινόμενα τα οποία θα απασχολήσουν κυρίως τη δυτική και την ανατολική θαλάσσια χώρα ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό κοντά στο 10% να επικρατήσει καλοκαίρια στη χώρα. Οι θερμοκρασίες όπως και να χει θα βρεθούν σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με την πιθανότητα παγετού σε κάποια τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας να είναι μεγάλη.

Τέλος για την περίοδο 2 έως 6 Απριλίου υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες για σταδιακή σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες ενώ λιγότερο θα είναι τα φαινόμενα στα νοτιότερα τμήματα τις ώρες. Οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε ανοιξιάτικα επίπεδα πλησιάζοντας σε και ξεπερνώντας τους 20 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ στη συνέχεια όπως είπαμε θα εκδηλωνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες που θα την ριχνουν σε δροσερά επίπεδα το βράδυ.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights