Για επικίνδυνο κύμα καύσωνα προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για επικίνδυνο κύμα καύσωνα προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Για επικίνδυνο κύμα καύσωνα σε δυτική και κεντρική Ευρώπη που θα φτάσει και στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!»

»Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία πλήττονται τις τελευταίες ημέρες από υψηλές θερμοκρασίες ενώ στην Ελλάδα σημειώνονται και σήμερα βροχές και τοπικές καταιγίδες, με πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια σε πολλές περιοχές.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει ζητηθεί από τις αρχές, να κηρυχθεί η Σκύρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την χθεσινοβραδινή επέλαση της κακοκαιρίας.

[quads id=4]

πηγή

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights