Τα μηνύματα των πολιτικών για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα των πολιτικών για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

 

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την Γιορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Σήμερα γιορτάζουν τα «ελληνικά φτερά», γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία που βρίσκεται υπό τη σκέπη τoυ Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται, οι άγρυπνοι φρουροί του εναέριου χώρου μας,  με σχέδιο,  διορατικότητα, μεθοδικότητα και αυταπάρνηση επιβεβαιώνουν ημέρα και νύχτα ότι αποτελούν μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη αποτροπής. Άλλωστε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συγκαταλέγεται στις καλύτερες αεροπορίες παγκοσμίως και οι Έλληνες πιλότοι στους καλύτερους του ΝΑΤΟ. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία. Χρόνια πολλά στους πιλότους μας, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που φυλάσσουν ουράνιες «Θερμοπύλες».  Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρετε στην πατρίδα. 

 

Κέλλας από την 110 ΠΜ: Η Ελλάδα δύναμη σταθερότητας χάρη στην Πολεμική Αεροπορία

 

«Όλη η Ορθόδοξη Οικουμένη γιορτάζει τους Αρχαγγέλους και όλες τις Ασώματες Δυνάμεις, που στέκονται αδιαλείπτως στο πλευρό των πιστών και ενεργούν υλοποιώντας το θέλημα του Άγιου Τριαδικού Θεού.

Η ύπαρξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ εμψυχώνει κάθε Xριστιανό, που επικαλείται το όνομά τους και δίνει δύναμη για την αντιμετώπιση κάθε δοκιμασίας που επιφυλάσσει η ζωή.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου παρέστη στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προσθέτοντας:

«Οι πιλότοι μας και όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τιμούν με λαμπρότητα τον Προστάτη του Σώματος και μαζί τους γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες που εκτιμούν τη συμβολή των “Ελληνικών Φτερών” στην προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας. 

Οι αεροπόροι μας επαγρυπνούν σε διαρκή βάση προστατεύοντας την εθνική μας ακεραιότητα και συνεισφέροντας στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας σε μία περιφέρεια του πλανήτη, η οποία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί δύναμη σταθερότητας για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται πρώτιστα στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των υπερασπιστών του Αιγαίου και του Έβρου. 

Η σκέψη μας είναι πάντα ψηλά, στο πλευρό των ιπτάμενων φρουρών μας. 

Είθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να τους συνοδεύει πάντα στους αιθέρες και να έχει πάντα υπό τη σκέπη του κι όλους τους στρατιωτικούς μας που εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας μας στη θάλασσα και την ξηρά. 

Χρόνια πολλά Αεροπορία!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!».  

 

Ε. Λιακούλη: «Ευγνωμοσύνη και στήριξη για τα ηρωικά στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας»

Στην 110η Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη

Μετά το πέρας της τελετής και των εντυπωσιακών αεροπορικών επιδείξεων, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ θερμά το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις για την εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της ένδοξης Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα τιμούμε, μαζί με τη εορτή Του, τους Έλληνες αεροπόρους, που άοκνα προσφέρουν τα μέγιστα, με πίστη στα εθνικά ιδεώδη, αποτελώντας αδιαμφισβήτητους εγγυητές αποτροπής

Με ιδιαίτερα χαρά, υπερηφάνεια και εθνική ανάταση, εδώ στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η οποία αποτελεί το πρώτο οργανωμένο “Πολεμικό Αεροπορικό Συγκρότημα” που λειτούργησε στην Ελλάδα την 28η Σεπτεμβρίου 1912, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα των πιλότων μας. 

Απευθύνουμε ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στη σύγχρονη γενιά της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που υπηρετώντας καθημερινά, νύχτα και ημέρα, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, αποδεικνύουν πως διαθέτουν εκτός από εξαιρετική εκπαίδευση, πνεύμα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας

Αποτίνουμε, ταυτοχρόνως, φόρο τιμής σε όλους όσοι θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οικογένεια των Ηρώων του Έθνους, αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.

 

Η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δυνάμεών μας, για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας μας, σε ένα απαιτητικό, δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις γεωπολιτικό περιβάλλον. Ο ρόλος της στο Αιγαίο είναι καθοριστικός ιδίως τώρα, απέναντι στην εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.

Ευγνωμονούμε, βεβαίως, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς πέραν της στρατιωτικής αποστολής, επιτελούν κάθε χρόνο και ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, με πυροσβέσεις, αεροδιακομιδές και υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Η προσφορά τους είναι ανυπολόγιστη, γι’ αυτό αυτονόητη απαιτείται να είναι η έμπρακτη και άμεση στήριξη της Πολιτείας και όλων μας, στις πρακτικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν και στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν.

Χρόνια πολλά στους αεροπόρους μας και στις οικογένειές τους. Είθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να είναι στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή, φύλακας της ασφάλειας και ακεραιότητάς τους. 

Εύχομαι οι Αρχάγγελοι και τα Αγγελικά Τάγματα, που συνεορτάζουν σήμερα, να αγκαλιάζουν υπό τις φτερούγες τους την πολύπαθη ελληνική κοινωνία, απαλύνοντας τον πόνο και τα δάκρυα όλων μας, πρωτίστως των ασθενών και των αδυνάμων.

Xρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες»

 

Στέλλα Μπίζιου: Γιορτάζουμε και τιμούμε τους Έλληνες μαχητές των αιθέρων

«Σήμερα, στην εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Σήμερα τιμούμε τους άνδρες και τις γυναίκες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τους άγρυπνους φύλακες των αιθέρων μας που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις και μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ασφαλείς. Τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την μεγάλη τους συνεισφορά στην υπεράσπιση της Πατρίδας και της Ελευθερίας μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, κατά την συμμετοχή της στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, προς τιμήν του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

«Στηρίζουμε έμπρακτα την άμυνα της χώρας μας μέσα από την αναβάθμιση του ιπτάμενου στόλου μας. Είμαστε περήφανοι για τα άξια στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στην ανδρεία και το σθένος τους.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε άνδρες και γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας. Και καλές προσγειώσεις πάντα!», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

[quads id=5]