HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κέλλα – Κουρέτα εφ’ όλης της ύλης

Συνάντηση Κέλλα – Κουρέτα εφ’ όλης της ύλης

Για τα μεγάλα και μικρά έργα της Θεσσαλίας συζήτησαν ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας και ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, στη συνάντηση που είχαν, στην έδρα της Περιφέρειας, στη Λάρισα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να «τρέξουν» και να ολοκληρωθούν άμεσα, τα έργα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, μετά και τα απανωτά χτυπήματα που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια,  από το σεισμό και ιδιαίτερα τις καταστροφικές θεομηνίες. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΦΡΑΓΜΑ ΣΚΟΠΙΑΣ

Οι κ. κ. Κέλλας και Κουρέτας συζήτησαν για το Φράγμα της Σκοπιάς, στα Φάρσαλα, το οποίο χαρακτήρισαν ως «εμβληματικό αρδευτικό και υδρευτικό έργο, με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», που αναμένεται να λύσει το υδρευτικό πρόβλημα της πόλης των Φαρσάλων και να αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ, το οποίο προχωρά και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της δημοπράτησης, με τον Περιφερειάρχη να  εκφράζει την ανησυχία του, όπως άλλωστε έκανε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για τη μη ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ ΝΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποστράγγιση των πλημμυρισμένων παρακάρλιων περιοχών, ενόψει και της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον Πρωθυπουργό, «ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους». Ο κ. Κουρέτας ανέλυσε στον Λαρισαίο πολιτικό την πρότασή του για τη δυνατόν συντομότερη απομάκρυνση των νερών από τις παραλίμνιες εκτάσεις, που περιλαμβάνει τη χρήση πλωτής πλατφόρμας, με αντλητικά συγκροτήματα για την άντληση και απορροή.

ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ο Περιφερειάρχης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά σε ένα ακόμα έργο «εθνικής σημασίας», για το οποίο έχει κατατεθεί και σχετική μελέτη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον π. Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για την  εθνική οδό Λάρισας – Φαρσάλων, η κατασκευή της οποίας είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα, ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα.

ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ

Οι δυο πολιτικοί αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα της γέφυρας Αμπελιάς, που συνδέει τους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας, η οποία, όπως είναι γνωστό, καταστράφηκε από τη σφοδρή θεομηνία. Ο Περιφερειάρχης  ενημέρωσε τον κ. Κέλλα, ότι υλοποιείται, ήδη, η προσωρινή λύση γέφυρας ιρλανδικού τύπου, έως ότου ανακατασκευαστεί οριστικά η γέφυρα από το Υπουργείο Υποδομών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κέλλας,  ενημέρωσε τον κ. Κουρέτα, μετά και από επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ότι η διαδικασία για την κατασκευή της γέφυρας Παλαιοπύργου – Ομολίου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, καθώς είναι έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνηση.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατόπιν και της πρόσφατης επίσκεψής του σε περιοχές του Δέλτα Πηνειού, έθεσε, ακόμα, στον Περιφερειάρχη το θέμα του καθαρισμού της κύριας και παλαιάς κοίτης του Πηνειού, καθώς και των παραποτάμιων καναλιών και ρεμάτων. Ο κ. Κουρέτας απάντησε ότι, αν και το εν λόγω ζήτημα “περνά” από τον νέο Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ειδικά για φέτος, θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα και οι αγρότες να μπορέσουν να αρδεύσουν.

1Η ΤΑΞΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

Στη συνέχεια η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το πλημμυρισμένο στρατόπεδο, στο Στεφανοβίκειο, με τους δυο άνδρες να συμφωνούν πως πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση, για την τοπική οικονομία και τον οικογενειακό προγραμματισμό των στρατιωτικών.

ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Τέλος, ο Λαρισαίος βουλευτής έθεσε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν έμποροι και πωλητές λαϊκών αγορών με τη διάθεση κενών θέσεων, με τον κ. Κουρέτα να σημειώνει ότι άμεσα το θέμα θα λυθεί, μετά και από τον ορισμό προϊσταμένου στην Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΛΛΑ

Κατά την αποχώρησή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο περιφερειάρχη, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Η Θεσσαλία έχει πληγεί σημαντικά από τους σεισμούς, τον Ιανό και τον Daniel και οι κάτοικοί της εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να δοκιμάζονται. Οι διαδικασίες για την ανασυγκρότησή της πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και δεν δικαιολογούνται ολιγωρίες, αβλεψίες και παραλείψεις. Στο πλαίσιο αυτό, συνάντησα τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτριο Κουρέτα και είχαμε μια συνολική συζήτηση για όλα τα «ανοικτά θέματα» της Περιφέρειάς μας. Η Θεσσαλία πρέπει να συνεχίσει την ανοδική, αναπτυξιακή πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια, επί της διοίκησης του  Κώστα Αγοραστού, παρά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται διαβούλευση, συνεργασία και συνέργεια όλων μας. Προσωπικά θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια ανασυγκρότησής της, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, θέτοντας και προωθώντας όλα τα σχετικά ζητήματα στο ανώτατο επίπεδο».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.