Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου

HomeΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου

Ο Κόκκαλης για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου: Μία γυναίκα με σπουδαία πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης

Με αφορμή την απώλεια της Μαίρης Ράπτου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Μαίρη Ράπτου υπήρξε μία γυναίκα με μία σπουδαία πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης για σχεδόν επτά δεκαετίες. 

Μία πορεία από τη μεταπολεμική μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, που δυστυχώς σήμερα έχει τεθεί εν κινδύνω.

Αυτή η εξέλιξη όμως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αφήσει το ελάχιστο ψεγάδι, σε μία συνεπή και μεστή διαδρομή που μεταλαμπάδευσε γνώση, ιδανικά και αξίες, σε τόσες γενιές Λαρισαίων.

Από σήμερα ο χώρος της εκπαίδευσης στη Λάρισα και στη χώρα μας είναι φτωχότερος.

 

Ε. Λιακούλη: «Καλώ την Κυβέρνηση να δώσει λύση, στο αδιέξοδο με τα «Εκπαιδευτήρια Ράπτου»

Για τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, αλλά και την ταυτόχρονη τραγική απώλεια της Μαίρης Ράπτου, η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Με ακέραια ευθύνη της Κυβέρνησης  του κ. Μητσοτάκη, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, έχουν περιέλθει σε τραγικό αδιέξοδο

Η μαθησιακή και εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδων συμπολιτών μας, και μάλιστα εν τω μέσω της σχολικής χρονιάς, αποτελεί ακόμα μία συνέπεια της ασυγχώρητης ολιγωρίας και μνημειώδους αδράνειας του “Επιτελικού Κράτους”, που εμφανώς αδυνατεί να διασφαλίσει για τον Ελληνικό Λαό, ακόμα και στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματά του. 

Είναι αδιανόητο, αρχές Νοεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αβοήθητοι και “στον αέρα”. Είναι απαράδεκτη η πλήρης απουσία της Πολιτείας, όλο το μακρό χρονικό διάστημα που προηγήθηκε. 

Το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει μεριμνήσει εγκαίρως και να έχει λάβει όλες τις δέουσες πρωτοβουλίες, για να αποτραπεί η υφιστάμενη τραγωδία και η βίαιη ανατροπή στις ζωές των συμπολιτών μας και κυρίως των παιδιών του Λυκείου, που ετοιμάζονται για τη σοβαρή δοκιμασία των Πανελλαδικών. 

Καλούμε την Κυβέρνηση, παρά την καθυστέρηση, έστω και κατόπιν εορτής, να αναλάβει πρωτοβουλίες λύσης των θεμάτων που έχουν προκύψει, με συναίνεση και διάλογο. Δεν είναι δυνατόν να μην νοιάζεται για όλα όσα προκαλεί στην εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει η χρονιά.

Ολες οι εξελίξεις που αφορούν στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, σήμερα, με την είδηση του θανάτου της Μαίρης Ράπτου που σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση σε όλους μας, αποκτούν και μια ακόμη διάσταση. 

Σήμερα, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και όλοι οι Λαρισαίοι αποχαιρετούμε μια σπουδαία Γυναίκα, μια σημαντική προσωπικότητα, που αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της  στην πόλη μας, με το κοινωνικό και πνευματικό της έργο. 

Στη δική της μνήμη, λοιπόν, έχουμε χρέος να τιμήσουμε την πολύτιμη παρακαταθήκη της και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας,  για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. 

 Το οφείλουμε σε εκείνη, το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, εκπαιδευτικούς , μαθητές και γονείς, που σήμερα αγωνιούν απέναντι σε μια Πολιτεία που τους εγκατέλειψε στην τύχη τους

 

Συλλυπητήρια Χρήστου Καπετάνου για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου: «Αποτέλεσε εκπαιδευτικό στήριγμα για την τοπική κοινωνία» 

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο της Μαίρης Ράπτου εκφράζει ο Χρήστος Καπετάνος, αναφέροντας τα εξής: 

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα για την απώλεια της Μαίρης Ράπτου. Η Μαίρη Ράπτου άφησε πίσω της πολύτιμο και διαχρονικό έργο στην Εκπαίδευση της Λάρισας, καθώς τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου από το 1957 έχουν γαλουχήσει πολλές γενιές μαθητών. 

Η εκλιπούσα ήταν ένα πρόσωπο ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία και τύγχανε σεβασμού από όλους τους συμπολίτες, καθώς κοινή παραδοχή αποτελεί το ότι υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια το λειτούργημα του Παιδαγωγού, μεταλαμπαδεύοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που έλαβε κατά τη διάρκεια των σπουδών της αλλά και μετέπειτα. 

Η απώλειά της είναι μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία της Λάρισας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της αλλά και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές που γαλουχήθηκαν στα εκπαιδευτήρια της εδώ και εφτά, περίπου, δεκαετίες. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε το σπουδαίο αυτό διδακτικό έργο να συνεχιστεί.»

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΠΤΟΥ: Ευγνωμοσύνη στη μεγάλη “δεσποινίδα” της εκπαίδευσης

Το σχολείο της Ράπτου ένα από τα τοπόσημα της πόλης

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πληροφορηθείς την εκδημία την Μαίρης Ράπτου, ιδρύτριας των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα σημαντικά πρόσφερε στην τοπική μας κοινωνία τη μεγάλη “δεσποινίδα” της εκπαίδευσης της Λάρισας, που πλέον δεν είναι μαζί μας. Η “δεσποινίς” Μαίρη Ράπτη που επί δεκαετίες διηύθυνε τα ομώνυμα Εκπαιδευτήρια Ράπτου γαλούχησε γενιές Λαρισαίων, προσφέροντάς τους όχι μόνο υψηλής ποιότητας παιδεία, αλλά, κυρίως, μεταλαμπαδεύοντας αρχές και αξίες. Το σχολείο της Ράπτου πρωτίστως διαμόρφωνε χαρακτήρες. Αφιερώνοντας τη ζωή της στην εκπαίδευση με βάση τις χριστιανικές εντολές και την αγάπη στην πατρίδα, κατάφερε τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου να καταστούν ένα από τα τοπόσημα της πόλης. 

Φεύγει σε μια ηλεκτρισμένη συγκυρία για το μέλλον του δημιουργήματός της. Ευχής έργο θα ήταν στη μνήμη της να καταστεί εφικτό ένα νέο ξεκίνημα για τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, με βάση την παρακαταθήκη αρχών της δεσποινίδος.

Ο Θεός να την αναπαύσει εν χώρα ζώντων».

 

Ο Κέλλας αποχαιρετά τη Μαίρη Ράπτου και μιλά για τα Εκπαιδευτήρια

 

«Η παιδεία και η σχολική εκπαίδευση είναι θεμέλια της κοινωνίας μας, τα οποία η Μαίρη Ράπτου υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και αγάπη για τον τόπο μας σε όλη της τη ζωή. Η απώλειά της είναι μεγάλη για την πόλη μας και τον κόσμο της εκπαίδευσης».

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τον θάνατο της Μαίρης Ν. Ράπτου, προσθέτοντας:

 

«Το γεγονός ότι η αγαπητή σε όλους μας Δεσποινίς Μαίρη “έφυγε” σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, τα οποία η ίδια “έχτισε” με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, μας θλίβει ιδιαίτερα.

 

Ευελπιστώ πως η παρακαταθήκη της θα παραμείνει ζωντανή.

 

Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ απόλυτα δίκαιο το αίτημα σύσσωμου του οργανισμού των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου  για εξεύρεση λύσης, έστω και την ύστατη στιγμή, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ομαλή σχολική χρονιά.

 

Αντ’ αυτού, θλίβομαι ιδιαίτερα για δηλώσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, “περί δικαίωσης” για το κλείσιμο του σχολείου, τη στιγμή, μάλιστα, που διχάζεται η κοινωνία της πόλης της Λάρισας.

 

Πέρα και πάνω, όμως, από προθεσμίες και φακέλους, είναι τα παιδιά μας και η ηρεμία στις ψυχές τους…

 

Το οφείλουμε στη μνήμη της Μαίρης Ράπτου».

[quads id=5]

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights