HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στραπατσάδα η καλοκαιρινή παραδοσιακή συνταγή

Στραπατσάδα η καλοκαιρινή παραδοσιακή συνταγή

Στραπατσάδα ή καγιανάς! H πιο καλοκαιρινή, απλή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτες που θα σου θυμίσουν τα καλοκαίρια της γιαγιάς!

ΚΑΓΙΑΝΑΣ / ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ:

Πάμε ναδούμε πως θα πετύχεις την καλύτερη, ωραιότερη συνταγή για καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα. Μην ξεχάσεις να βάλεις τσεκ στα υλικά που έχεις!

Καγιανάς/στραπατσάδα υλικά:

  • 4 ώριμες μεγάλες τομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 6-7 αυγά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 3 κ.τ.σ Μαιντανό
  • 200 γρ φέτα

ΚΑΓΙΑΝΑΣ / ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ:

Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή για τον καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα ή ακόμα και ντομάτες για αυγά! Μα υπάρχουν τόσες πολλές ονομασίες για αυτό το άκρως καλοκαιρινό φαγητό!

Καγιανά/στραπατσάδα συνταγή:

  • Αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα από την τομάτα και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
  • Τις προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι με ελαιόλαδο και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου
  • πρέπει να πιει όλα τα υγρά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Προαιρετικά και μπουκοβο, αν θέλετε να βάλετε πιπεριές τις βάζετε στην αρχή να τις σοτάρουμε λίγο με το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα βάζουμε στο κατσαρολακι αφού έχει πιει τα υγρά της τομάτας.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι που να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μείγμα, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε χοντρό σπασμένα κομμάτια και μετά από λίγο δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αφού έχει κρυώσει.
  • Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι
  • Συντηρείται στο ψυγείο.

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟ!

  1. Ξεφλουδίσετε και ξεσποριάστε τις τομάτες για να μην έχει πολλά υγρά, όταν έχει υγρά δεν δένει ωραία.
  2. Προσθέστε τον μαϊντανό όταν είναι ήδη κρύο το μείγμα μας.
  3. Προσθέστε έξτρα μυρωδικά αν θέλετε όπως βασιλικός και θυμάρι.

Στραπατσάδα (Καγιανάς) – Διατροφική Ανάλυση:

Ο λατρεμένες καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα έχει μόλις 249 θερμίδες ανά μερίδα!

Ανά μερίδα: 
Θερμίδες (kcal): 249 
Πρωτεΐνες (γρ): 11,5 
Λιπαρά (γρ): 19,9 
Κορεσμένα λιπαρά (γρ): 7,6 
Υδατάνθρακες (γρ): 6,3 
Φυτικές ίνες (γρ):  1,36  
Σάκχαρα (γρ):  4,7 
Αλάτι (γρ): 1,4 

 

Η αγαπημένη και καλοκαιρινή στραπατσάδας μας (καγιανάς) είναι έτοιμη! Σου προτείνω να δεις άλλη μια συνταγή για λαχταριστή και καλοκαιρινή στραπατσάδα (καγιανάς).

Καγιανάς Παραδοσιακός Με Σύγκλινο Μάνης


 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

Πηγή: petros-syrigos.com