Στη Μηλέα  ο Θανάσης Παιδής

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μηλέα  ο Θανάσης Παιδής

Στη Μηλέα του Δήμου Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους όπως και με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κωνσταντίνο Βασιλείου. 

 

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Μηλέα παραμένει ένα από τα πλέον ζωντανά χωριά της περιοχής, καθώς έχει κρατήσει πολλούς νεότερης ηλικίας πολίτες οι οποίοι κατοικούν και παράγουν χωρίς να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους.

Μεγάλη ώθηση δίνουν οι καλλιέργειες αμυγδάλου και μήλων, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι νέοι συνεχίζουν να επενδύουν στον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν οι κάτοικοι στη συζήτηση που είχαν με τον Θανάση Παιδή ήταν τα εξής: Αναβάθμιση του δρόμου Ελασσόνας – Κοζάνης, βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός της κοίτης του ποταμού, όπως και το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν παραγωγοί.

Ο Θανάσης Παιδής δήλωσε τα εξής:

«Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που αναδεικνύεται σε κάθε επαφή μας με τους πολίτες της υπαίθρου είναι η ανάγκη στήριξης των χωριών και των κατοίκων τους.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, τα προβλήματα δεν λείπουν γι’ αυτό και απαιτείται να βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

Ζητήματα υποδομών, άμεσων παρεμβάσεων σε ότι αφορά θέματα της καθημερινότητας, όπως και κάλυψης με αποζημιώσεις των ζημιών που έχουν υποστεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ουσιαστική ενίσχυση των κατοίκων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μηλέας, όπου πολλοί είναι οι νέοι που επέλεξαν να μην εγκαταλείψουν τις εστίες και σε αντίθεση με το ρεύμα της εποχής έμειναν στον τόπο τους επενδύοντας στον πρωτογενή τομέα.

Αυτή ακριβώς η επιλογή θα πρέπει να δικαιωθεί με κάθε αναγκαία ενίσχυση στον αγώνα που κάνουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Μόνο έτσι δεν πρόκειται να σβήσουν τα χωριά μας.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους της υπαίθρου, στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.