HomeΤύρναβοςΓεύση

Σκορδάρι το καλοκαιρινό Τυρναβίτικο φαγητό του καύσωνα

Συνταγή Νικόλαος Νικατσιος

Σκορδάρι το καλοκαιρινό Τυρναβίτικο φαγητό του καύσωνα

Ο Καύσωνας θέλει το αντίδοτο του… Σκορδάρι για τον καύσωνα όπως παλιά…

Σε πολλές αγροτικές περιοχές οι αγρότες της ζεστές μέρες του καλοκαιριού συνήθιζαν να τρώνε αυτό το φτωχικό αλλά νοστιμότατο, δροσιστικό, καλοκαιρινό φαγητό.

Ελαφρύ και εύκολο στην παρασκευή του. Θα σάς πω πως το φτιάχνω εγώ βλέποντας την μητέρα μου.

ΥΛΙΚΆ ΣΥΝΤΑΓΉΣ:

ΣΚΌΡΔΟ, αναλόγως πόσο ελαφρύ ή δυνατό το θέλουμε, εγώ βάζω 5 μεγάλες σκληθρες,

ΑΛΆΤΙ 1 μία κουταλιά τής σούπας χοντρό, ΑΜΎΓΔΑΛΑ ωμά 10 δέκα περίπου,

ΚΑΡΥΔΙΑ ωμά 10 δέκα περίπου,

ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ 2 κουταλιές της σούπας,

ΞΙΔΙ 6 κουταλιές της σούπας,

ΑΓΓΟΎΡΙ μισό ψιλοκομμένο,

ΔΙΟΣΜΟΣ 20 περίπου φίλα,

Ξύλινο γουδοχέρι, βαθύ μπολ ή πιάτο για σερβίρισμα,

Νερό παγωμένο, και 2 παγάκια,.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Στο γουδοχέρι βάζουμε το σκόρδο και το αλάτι, τα χτυπάμε τα λιώνουμε, μετά ρίχνουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα χτυπάμε, μετά ρίχνουμε τον δυόσμο και τα χτυπάμε. Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι, το ψιλοκομμένο αγγούρι, ρίχνουμε το νερό, δύο τρία ποτήρια παγωμένο, και ανακατεύουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο πάγο, δύο τρία παγάκια, είναι έτοιμο για κατανάλωση.

καλή όρεξη. Μπορεί να έχουμε και ψωμί για συνοδευτικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.