Σε απολογία πρώην αρχιμανδρίτης για μεγάλο χρηματικό ποσό και πολύτιμες εικόνες που έκαναν φτερά – Χάθηκε από προσώπου γης

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Σε απολογία πρώην αρχιμανδρίτης για μεγάλο χρηματικό ποσό και πολύτιμες εικόνες που έκαναν φτερά – Χάθηκε από προσώπου γης

Σε απολογία «επί αντικανονικών παραπτωμάτων» που του αποδίδονται «και προβλέπονται και τιμω­ρούνται από τους Θείους και Ιερούς Κανόνες» κα­λείται από τον ορισθέντα ιερέα – ανακριτή για την υπόθεση της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου ο πρώην αρχιμανδρίτης και πρώην εφημέριος του να­ού. Πρόκειται για την υπόθεση των χαμένων, πολύτιμων ιερών εικόνων όπως και για μεγάλο χρηματικό ποσό που σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, επίσης εξαφανίστηκε από το ταμείο (σ.σ. σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται σε 140.000 ευρώ) με φερόμενο ως εμπλεκόμενο τον εφημέριο του ναού ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2019 που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, χάθηκε από προσώπου γnς. Μά­λιστα σύμφωνα με φήμες αποσχίστηκε, πετώντας τα ράσα, ενώ κατά άλλα έφυγε στο εξωτερικό. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσής κάποιες από τις εικόνες «φανερώθηκαν» και επιστράφηκαν στον ναό αλλά όχι και τα χρήματα, με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμο παρεμβαίνοντας (στις 19 Ιουλίου 2019 να ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κοντογιάννης ορίσθηκε ανακριτής ενώπιον του οποίου καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις ο πρώην εφημέριος του ναού και πρώην αρχιμανδρίτης που φέρεται ως εμπλεκόμενος.

Σύμφωνα με την κλήση  που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα από τη Μητρόπολη Λάρισας, ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος αρχιμανδρίτης καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή στις 18 Νοεμβρίου με βάση τα προβλεπόμενα «περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασία».

Να σημειωθεί πως για τη διερεύνηση της υπόθεσης πέραν των διαδικασιών που έχει κινήσει ο μητροπολίτης Λάρισας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Πηγή

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights