Σάκης Παιδής: Απαραίτητος ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της αντιμικροβιακής αντοχής

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάκης Παιδής: Απαραίτητος ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της αντιμικροβιακής αντοχής

Στη δράση που διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας παρευρέθηκε ο Θανάσης  Παιδής.  

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μικροβιακής Αντοχής (18-24 Νοεμβρίου), το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και συγκεκριμένα η Επιτροπή Επιτήρησης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων αυτού, οργανώνει σειρά δράσεων, για να μεταδώσει το μήνυμα της σωστής χρήσης των αντιβιοτικών, της τήρησης των κατάλληλων μέτρων υγιεινής και των σοβαρών επιπτώσεων των πολυανθεκτικών μικροβίων στην υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών. 

Σε δήλωση του ο Θανάσης Παιδής ανέφερε :

¨Συγχαρητήρια στην  Επιτροπή Επιτήρησης και Ελέγχου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στον Πρόεδρο Γιάννη Γκαμπράνη για τις εξαιρετικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  . Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από λοιμώξεις που οφείλονται σε παθογόνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και η χώρα μας καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αντιμικροβιακής αντοχής για συγκεκριμένα μικροβιακά στελέχη στην Ευρώπη. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της εκστρατείας είναι η συνεργασία όλων των τομέων στον χώρο της υγείας .  

Για αυτό άλλωστε και  με το Νόμο 4675/2020 τα αντιβιοτικά χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή.  

Είναι όμως   απαραίτητος ένας εθνικός  στρατηγικός σχεδιασμός αντιμετώπισης της αντιμικροβιακής αντοχής, που να περιλαμβάνει την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τη συνετή χρήση των αντιβιοτικών, τη λήψη προληπτικών μέτρων για τη μείωση της εμφάνισης και της εξάπλωσης ανθεκτικών στα φάρμακα λοιμώξεων¨, τόνισε ο Θανάσης Παιδής . 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights