HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Καραλαριώτου: «Πλώρη» για τη Βουλή με γνώσεις, εμπειρία και αποτελεσματικότητα

«Είμαι και θα είμαι δίπλα στους πολίτες - έντιμα, καθαρά και αποτελεσματικά», σημειώνει η υποψήφια βουλευτής Ν.Λάρισας της ΝΔ.

Ρένα Καραλαριώτου: «Πλώρη» για τη Βουλή με γνώσεις, εμπειρία και αποτελεσματικότητα

Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή Ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ρένας Καραλαριώτου, στο TirnavosPress.gr

 

 

Η Ρένα Καραλαριώτου έχει βάλει «πλώρη» για τη Βουλή με τον μόνον τρόπο που ξέρει: να εργάζεται ασταμάτητα, μιλώντας με τους ανθρώπους της πόλης και της υπαίθρου, οι οποίοι γνωρίζουν πως έχει τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και το πάθος να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μετρήσιμο έργο για το νομό Λάρισας και όλους τους πολίτες.

«Αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στην Βουλή με τη δέσμευση να ενώσω τις δυνάμεις μου με όλες και όλους που θέλουν και μπορούν να δώσουν τη μάχη για να αλλάξουμε όσα ακόμα πρέπει να αλλάξουμε στον τόπο μας. Με όλους αυτούς που θέλουν λύσεις και τις θέλουν τώρα

TirnavosPress: Κ. Καραλαριώτου, στις εθνικές εκλογές, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκεστε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πώς αποφασίσατε από την τοπική αυτοδιοίκηση να «βάλετε πλώρη» για τη Βουλή;

Ρένα Καραλαριώτου: Οι πολίτες του νομού μας με γνωρίζουν χρόνια τώρα είτε ως Πολιτικό Μηχανικό είτε ως εκλεγμένη εκπρόσωπό τους σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που υπηρέτησα με τη δική τους στήριξη. Γνωρίζουν ότι ήμουν πάντα δίπλα τους, γνωρίζουν ότι είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας. Πίστευα και πιστεύω ότι η πολιτική είναι δύναμη αλλαγής και προόδου.

mitsotakis rena

Είναι η δράση που καθορίζει την καθημερινότητά μας, την ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον των παιδιών μας. Αποδέχθηκα με τιμή και αίσθημα ευθύνης την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφια Βουλευτής στο νομό Λάρισας. Αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στην Βουλή με τη δέσμευση να ενώσω τις δυνάμεις μου, με όλες και όλους που θέλουν και μπορούν να δώσουν τη μάχη για να αλλάξουμε όσα ακόμα πρέπει να αλλάξουμε στον τόπο μας. Με όλους αυτούς που θέλουν λύσεις και τις θέλουν τώρα!

TirnavosPress: Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την περιοχή αν ο λαός της Λάρισας σας δώσει εντολή να τον εκπροσωπήσετε;

Ρένα Καραλαριώτου: Ο νομός μας έχει τεράστιες δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει πως όλα τα δίκτυα, οδικά, υποδομών, εμπορίου, πολιτισμού περνούν από εδώ. Συγκεντρώνει σημαντικό τμήμα της αγροτικής παραγωγής, διαθέτει δυναμική και διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία, ισχυρό εμπορικό και επαγγελματικό πυρήνα, στιβαρές επενδύσεις στον τομέα της υγείας, πολυποίκιλο και πολυτάλαντο τομέα υπηρεσιών, αλλά και μια ιδιαίτερα ευρηματική νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, ωστόσο, της Λάρισας είναι ότι έχει κυρίως, ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει μόχθος, αξιοπρέπεια, εργατικότητα, πάθος για δημιουργία και προκοπή. Είναι αρχές και αξίες μιας τοπικής κοινωνίας με ισχυρά αντανακλαστικά αλληλεγγύης και υποστήριξης των συνανθρώπων μας. Έχουμε συνεπώς όλα τα υλικά για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Rena Karalariotou stigmes 1

Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν έγιναν σημαντικά βήματα προόδου, με σημαντικές επενδύσεις σε όλη τη χώρα. Πρέπει, όμως, και μπορούν να γίνουν περισσότερα. Η Λάρισα έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε κέντρο επιτάχυνσης κι εκσυγχρονισμού του αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα, με παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, σε κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλότατων προδιαγραφών στους τομείς υγείας, ευεξίας, φιλοξενίας, τεχνικής και τεχνολογικής υποστήριξης -με αυτόν τον τρόπο θα υποστηριχθούν οι νέοι μας και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Κρίσιμο ρόλο σε αυτή τη μετεξέλιξη διαδραματίζει το ενεργειακό κόστος, αλλά και το υδατικό πρόβλημα -κι εδώ είναι οι δύο τομείς στους οποίους, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Με τη δημιουργία των ικανών και αναγκαίων υποδομών ενέργειας και διαχείρισης υδάτων, ώστε η διάχυση της προόδου να διαπνέει όλη την κοινωνία.

«Πιστεύω σε ένα πολιτικό σύστημα που παράγει μετρήσιμο έργο για τους πολίτες. Υπερασπίζεται αρχές και αξίες. Τολμά να εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές. Δεν συμβιβάζεται με όλα αυτά που μας κρατούν πίσω. Και βάζει στο περιθώριο την τοξικότητα, τον φανατισμό και τις ακραίες αντιλήψεις»

TirnavosPress: Σε ένα άκρως τοξικό και τεταμένο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών το θετικό αποτύπωμα της κυβέρνησης και των μεταρρυθμίσεων θα επιβιώσει;

Ρένα Καραλαριώτου: Εγώ πιστεύω σε ένα πολιτικό σύστημα που παράγει μετρήσιμο έργο για τους πολίτες. Υπερασπίζεται αρχές και αξίες. Τολμά να εφαρμόζει καινοτόμες πολιτικές. Δεν συμβιβάζεται με όλα αυτά που μας κρατούν πίσω. Και βάζει στο περιθώριο την τοξικότητα, τον φανατισμό και τις ακραίες αντιλήψεις.

Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω πως η τοξικότητα στην οποία αναφέρεστε έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Μόνιμα το κόμμα αυτό χρησιμοποιεί την τοξικότητα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει την καταφανέστατη αδυναμία του να συγκρίνει τα πεπραγμένα της δικής του κυβερνητικής θητείας με αυτά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Απέναντι σε όλο αυτό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει πρωτίστως τη συνέπεια λόγων και έργων. Παρότι αντιμετωπίσαμε, ως χώρα, πάρα πολλές κρίσεις, στις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της είναι συνεπής.

IMG 8980

Μειώθηκαν φόροι και εισφορές, η Ελλάδα μπήκε σε μια τροχιά ανάπτυξης με πολύ καλύτερες επιδόσεις από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της προσέλκυσης επενδύσεων, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 20% μέσα σε μία διετία, οι συνταξιούχοι μας είδαν για πρώτα φορά μετά από 12 χρόνια να αυξάνεται η σύνταξη τους, η χώρα μας ανέκτησε κύρος και αξιοπιστία απέναντι στους διεθνείς εταίρους και συνομιλητές της -η γνώμη της Ελλάδας μετράει στο εξωτερικό. Σαφώς και έχουν γίνει λάθη, όπως επίσης και κάποια πράγματα έχουν καθυστερήσει να γίνουν.

Με κυριότερο και μεγαλύτερο αυτό της ανοχής στην κακή λειτουργία ενός τμήματος του κράτους όπως αυτό που είδαμε πρόσφατα στο τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ. Όμως οι θετικές εικόνες είναι περισσότερες από τις αρνητικές εικόνες.

Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το ερώτημα συνεπώς είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή αν θα κυλήσουμε πίσω σε μία εποχή που η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσει πίσω της. Αυτό είναι το διακύβευμα στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας.

«Όλες και όλοι, με το χέρι στην καρδιά, θα πρέπει στις 21 Μαΐου να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: Ποιος μπορεί πραγματικά να διασφαλίσει την πρόοδο και την ευημερία, με έργα και πολιτικές που έχουν πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία;»

TirnavosPress: Στόχος της ΝΔ είναι το μαγικό 35% της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Το θεωρείτε εφικτό;

Ρένα Καραλαριώτου: Στην πρώτη και καθοριστική κάλπη της 21ης Μαΐου, πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα λάβει ισχυρή εντολή, μια καθαρή νίκη -κάτι που θα επιβεβαιωθεί στις δεύτερες εκλογές, εφόσον αυτές χρειαστούν. Διεκδικούμε την αυτοδυναμία, καθώς διασφαλίζει ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, των μεταρρυθμίσεων. Σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον και με έναν απρόβλεπτο γείτονα, η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό τιμόνι, με σαφή πορεία, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να αποφασίζει γρήγορα και να δρα συντονισμένα.

Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, λοιπόν, είναι εθνική αναγκαιότητα. Όπως και το 2019, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι μπορεί να συγκροτήσει ένα ευρύτερο μέτωπο για την κυβέρνηση της χώρας -έτσι και αυτή τη φορά αποδεικνύει ότι μπορεί να μεγαλώνει, να περιλαμβάνει στελέχη που δεν ανήκουν στον παραδοσιακό της χώρο, θέλουν όμως να συνταχθούν στην προσπάθεια για πραγματικές μεταρρυθμίσεις και έργα.

Από την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες, διαπιστώνω πως όλοι μας επιδιώκουμε την σταθερότητα, την ανάπτυξη που θα φέρει καλύτερες συνθήκες ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Όλες και όλοι με το χέρι στην καρδιά θα πρέπει στις 21 Μαΐου να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: Ποιος μπορεί πραγματικά να διασφαλίσει την πρόοδο και την ευημερία -όχι στα λόγια, στα χαρτιά και στ΄ άστρα, αλλά με έργα και πολιτικές που έχουν πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία.

Rena Portrait1

TirnavosPress: Οι γυναίκες είναι δυνατά πλάσματα. Στον στίβο της πολιτικής μια γυναίκα αντιμετωπίζει δυσκολίες; Είναι εξίσου εύκολο να μπει σε έναν χώρο και να κάνει την εκστρατεία της, να την ακούσουν, να την πιστέψουν και να την ψηφίσουν; Νιώθετε πως οι Έλληνες δίνουν ίδιες ευκαιρίες στις γυναίκες όπως και στους άντρες;

Ρένα Καραλαριώτου: Η διάθεση για προσφορά, η απόφαση για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις , μέσω της πολιτικής, στο κοινωνικό γίγνεσθαι δεν είναι ζήτημα φύλου. Άλλωστε, μια ισορροπημένη δέσμη μέτρων και πολιτικών εφαρμογών αφορά και απευθύνεται τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες -και γι΄ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει «απόθεμα» και των δύο.

Δεν θα παραγνωρίσω το γεγονός ότι η πολιτική είναι ένα πεδίο που δεν επιλέγεται εύκολα ή συχνά από τις γυναίκες, ούτε ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στους αυτοπεριορισμούς, όσο και στους εν γένει κοινωνικούς περιορισμούς που ακόμη θέλουν τη γυναίκα να δίνει προτεραιότητα σε άλλους ρόλους.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά των γυναικών σε όλα τα επίπεδα, προχώρησε στην εφαρμογή όχι απλώς ενεργητικών, αλλά «επιθετικών» θα έλεγα, πολιτικών για την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας, σε όλους τους τομείς, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό.

Θα πω, επίσης, ότι το αναπτυξιακό μέρισμα, οι νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, η δημιουργία συνεταιριστικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών -άρα και οι πολιτικές που ενισχύουν και προωθούν όλα τα παραπάνω αφορούν εξίσου τους άνδρες και τις γυναίκες.

Η προσωπική μου εμπειρία από τη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο -τώρα και κεντρικά- δικαιώνει την επιλογή μου να δοκιμαστώ σε αυτόν τον στίβο.

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, σε όλες τις θέσεις ευθύνης τις οποίες υπηρέτησα -και μάλιστα με αξιοσημείωτη ξεκάθαρη προτίμηση, σε αρκετές περιπτώσεις, όλα αυτά τα χρόνια. Ευελπιστώ ότι το ίδιο θα πράξουν και τώρα, διότι εκτιμώ ότι αναγνωρίζουν πως είμαι και θα είμαι δίπλα τους, έντιμα, καθαρά και αποτελεσματικά. Γνωρίζουν ότι έχω τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και το πάθος για να αγωνιστώ και να διεκδικήσω μετρήσιμο έργο για το νομό μας και τους συμπατριώτες μου. 

TirnavosPress: Η περιοχή της Λάρισας είναι αγροτική και κτηνοτροφική. Τι να περιμένουν με μια επικείμενη εκλογή σας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι;

Ρένα Καραλαριώτου: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η ευκαιρία να υλοποιηθούν ειδικά σχεδιασμένες επενδύσεις και δράσεις, που απαντούν στις ξεχωριστές ανάγκες, ενισχύουν τις παραγωγικές δυνατότητες και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Κύριος στόχος είναι να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα από την κουλτούρα των επιδοτήσεων και να διαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο ανταγωνιστικής παραγωγικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, το οποίο θα ενθαρρύνει τη νέα γενιά να παραμείνει και να προκόψει στον τόπο της.

Κομβικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων έχει η έννοια της «έξυπνης γεωργίας», της αξιοποίησης, δηλαδή, των ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της ποσότητάς της, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

Έχουμε στη διάθεσή μας 22 δισ. ευρώ από τη νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέσω του Προγράμματος Νέων Αγροτών, συνολικού ύψους 525 εκατ. ευρώ, έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε τη νέα γενιά αγροτών, εξασφαλίζοντας ενισχύσεις ως και 40.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης που έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι αγρότες της Λάρισας θα επωφεληθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Μέσω του προγράμματος βιολογικής παραγωγής, συνολικού ύψους 705 εκατ. ευρώ, μπορούμε να ενισχύσουμε την παραγωγή βιολογικών, εξαγώγιμων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με υψηλή προστιθέμενη αξία για τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και για την τοπική μας οικονομία.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι ενισχύσεις αφορούν και τις δενδρώδεις καλλιέργειες και τη μελισσοκομία. Μέσω του προγράμματος Υδωρ 2.0 έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε νέα αρδευτικά έργα και σύγχρονες, αποτελεσματικές λύσεις στο υδατικό πρόβλημα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της Λάρισας.

Rena Karalariotou stigmes 3

Στα επόμενα χρόνια, μπορούμε και πρέπει να φέρουμε το Νομό Λάρισας στο επίκεντρο των αποφάσεων για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Με αποτελεσματική εκπροσώπηση, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους μας.

TirnavosPress: Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας. Είναι όμως και σκληροί κριτές. Ειδικά μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, έδειξαν μέσω κινητοποιήσεων πως έχουν φωνή και ζητούν ασφάλεια και εγγύηση για ένα καλό μέλλον. Τι θα θέλατε να πείτε σε όλα τα νέα παιδιά και γιατί να επιλέξουν εσάς αλλά και τη Νέα Δημοκρατία;

Ρένα Καραλαριώτου: Η τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, κυρίως νέων παιδιών που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους, μας έχει σημαδέψει όλους.

Θα προσθέσω ότι για τη Λάρισα, η οποία έχει θρηνήσει τους δικούς της, νέους ως επί το πλείστον, ανθρώπους στις γραμμές του τρένου, το βάρος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, αντίθετα, ζητήσαμε και ζητάμε λύση «τώρα ή ποτέ» για το ζήτημα των γραμμών στην πόλη μας.

Δεν θα περίμενα τίποτα διαφορετικό από τους νέους ανθρώπους, παρά να είναι ιδιαίτερα σκληροί και απαιτητικοί για τις ζωές και το μέλλον τους. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για νέα παιδιά που μεγάλωσαν ανάμεσα σε διαδοχικές κρίσεις, είναι μια γενιά με υψηλά προσόντα, αλλά με λίγες ευκαιρίες.

Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε την οργή και το θυμό των νέων σε ένα κύμα δημιουργικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, δίκαιο και συμπεριληπτικό.

Ένα κράτος που να μπορεί να προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια, τη περιουσία του πολίτη στην πράξη. Ένα κράτος που να μπορεί στηρίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων.

Το πλέγμα πολιτικών που έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά για τους νέους, περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα και δράσεις, από την παιδεία και την απασχόληση, μέχρι τον πολιτισμό και την καθημερινότητα, με ειδική αιχμή τη Στέγη, μέσα από το πρόγραμμα «Σπίτι Μου», μέσα από τον θεσμό της Κοινωνικής Αντιπαροχής, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα απευθύνεται σε νέους, με χαμηλό ενοίκιο.

Με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες επένδυσαν στην χώρα μας προσελκύοντας νέες και νέους επιστήμονες με πολύ καλύτερους μισθούς και προοπτικές.

Μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για τους νέους που θέλουν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, να ασχοληθούν με τη γη, να μείνουν στον τόπο μας και να δώσουν ζωή στην αγροτική μας οικονομία, με σύγχρονες καλλιέργειες, με παραγωγή βιολογικών εξαγώγιμων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Κι αυτή τη μάχη θα την δώσουμε μαζί. Είμαι και θα είμαι δίπλα στους νέους ανθρώπους.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.