HomeΕκκλησία

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων πανηγύρεως Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου Λαρίσης

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων πανηγύρεως Αγίου Αχιλλίου, Πολιούχου Λαρίσης

Πανηγυρίζει και φέτος η πόλη μας τον Πολιούχο της, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων:

  • Τρίτη 13 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Πανηγυρικός υπαίθριος προεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, μετά το τέλος του οποίου θα σχηματισθεί πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου θα ανοίξει η λάρνακα των λειψάνων του και θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, στις 9.30 μ.μ. (Σημείωση: σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέψει τον υπαίθριο Εσπερινό, θα τελεστεί εντός του Ιερού Ναού).
  • Τετάρτη 14 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αχιλλίου.
  • Πέμπτη 15 Μαϊου 2025, στις 7.00 π.μ.: Όρθρος και το πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.
  • Πέμπτη 15 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.
  • Παρασκευή 16 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.
  • Σάββατο 17 Μαϊου 2025, στις 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
  • Σάββατο 17 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Αναστάσιμος Εσπερινός.
  • Κυριακή 18 Μαϊου 2025, στις 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
  • Κυριακή 18 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Εσπερινός και ομιλία, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων, από τον π. Αρτέμιο Γρηγοριάτη, με θέμα: «Αναζητώντας την ταπείνωση στον σύγχρονο κόσμο».
  • Δευτέρα 19 Μαϊου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.
  • Τρίτη 20 Μαϊου 2025, στις 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
  • Τρίτη 20 ΜαΪου 2025, στις 7.00 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου.
  • Τετάρτη 21 ΜαΪου 2025, στις 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. ΚΛΕΙΣΙΜΟ της λάρνακας των Λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.