Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου «Η ιστορική διαδρομή 15 αιώνων» την Πέμπτη 19 Μαΐου

HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου «Η ιστορική διαδρομή 15 αιώνων» την Πέμπτη 19 Μαΐου

Εκδήλωση στα πλαίσια εορτασμού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ»

 

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ», στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου της Μητροπόλεως μας Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού και Μυροβλύτου, διοργανώνει, την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 19:00, ειδική εκδήλωση εντός του Μητροπολιτικού Ναού, με ομιλητή τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, με θέμα: «Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλίου:

Η ιστορική διαδρομή 15 αιώνων» και απόδοση Αναστάσιμων Ύμνων από το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδοσίου Διαμάντη.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, την οποία και θα χαιρετίσει ο Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος, θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής αφιερωματικής πλάκας επάνω στον κίονα όπου στηρίζονταν η παλαιά Αγία Τράπεζα του Αγίου Αχιλλίου.

Παρακαλούνται όλοι οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες να προσέλθουν για ακόμη μία φορά, ώστε να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στον προστάτη και έφορο Άγιο μας.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.