Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

HomeΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρός του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για να ανακοινώσει  τα μέτρα στηρίξεις  στους αγρότες που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ.

 

Σύμφωνα με αυτό ανέφερε:

1.Υπάρχει απόφαση του πρωθυπουργού να χρηματοδοτηθούν αυτές οι αποζημιώσεις από το αποθεματικό κεφάλαιο της χώρας.

2. Ο ΕΛΓΑ θα κινηθεί στην κατεύθυνση της καταβολής των αποζημιώσεων χωρίς τις τυπικές διαδικασίες, αλλά χωρίς να παρανομήσουμε. Θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και θα καταβληθούν στους δικαιούχους. Θα υπερβούμε τα στενά όρια που ορίζουν οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις που ετησίως προβλέπονται στα 16 εκ. που καλύπτονται ζημίες εκτός κανονισμού του ΕΛΓΑ. Θα υπερβούμε αυτό το όριο. Όποιες ζημιές ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία θα αποζημιωθούν με την ίδια ταχύτητα με τις άλλες.

3. Απώλειες μηχανολογικού εξοπλισμού, οχημάτων, γεωργικών μηχανημάτων θα ενταχθούν ως κεφάλαιο στη γενικότερη αποζημίωση.

4. Δε θα απαιτούνται εκτιμητικά τέλη από αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν ζημιές για να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

5.Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας ενισχύεται σε ανθρώπινο δυναμικό ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορούν τα συνεργεία να προβούν στις εκτιμήσεις όπου χρειάζεται.

Πηγή