HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακή σπιτική κομπόστα ροδάκινο – Τα μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα (βίντεο)

Παραδοσιακή σπιτική κομπόστα ροδάκινο – Τα μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα (βίντεο)

Τα Μυστικά της συνταγής για τέλειο αποτέλεσμα από τον Αστέριο Στέλιο και τη μητέρα του

 

Η συνταγή : – Επιλέγουμε ποιοτικά νόστιμα και αρωματικά ροδάκινα βιομηχανικά ποικιλίας (συμπύρηνo). Επιλέγουμε τα συμπύρηνα ροδάκινα γιατί η  σάρκα τους είναι τραγανή με πολύ ελκυστικό πορτοκαλί χρώμα. Ιδιαίτερα απολαυστική είναι η αίσθηση τους κατά την κατανάλωση της κομπόστας εξαιτίας της τραγανότητας της σάρκας. 

F3502C73 9B68 43C5 95C0 F3FE08AE521A

Για την κομπόστα μας χρειαζόμαστε 10 κιλά βιομηχανικά ροδάκινα (Προσοχή δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ ώριμα αλλά ούτε και άγουρα) Τα καθαρίσουμε, τα ξεπλένουμε καλά να φύγει το χνούδι και τα κόβουμε είτε στα 2 (στη μέση) είτε στα 4, είτε σε μπουκίτσες.

Για το σιρόπι: – 2.5 λίτρα νερό (αν θέλετε περισσότερο σιρόπι βάλτε 3 λίτρα) – 2-3 κιλά ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκιά τη θέλετε) – 7 γυάλινα βαζάκια του κιλού – 7 καινούρια καπάκια για τα βαζάκια Βράζουμε το σιρόπι να “δέσει” (όχι υπερβολικά όμως και σας βγει πολύ πηχτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ροδάκινα στο βραστό σιρόπι.

Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν λίγο έως πολύ, αναλόγως τα γούστα. Τα αφήνετε στη φωτιά αναλόγως πόσο τραγανά τα θέλετε και δοκιμάζετεστη διαδικασία.

EA1403A3 1887 457D 8753 BC13E6FBE1E5

Μετά και αφού έχετε αποστειρώσει βράζοντας τα βαζάκια σας, κάνετε το ίδιο και μετά καπάκια. Με μεγάλη προσοχή και ειδικά γάντια για να μην καείτε, με κουτάλα, γεμίζετε καλά τα βαζάκια με την καυτή κομπόστα.

Τα σφραγίζετε πολύ καλά και τα τοποθετείτε ανάποδα στο τραπέζι πάνω με μια πετσέτα η ένα μεγάλο βετεξ.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: 

 

Εδώ μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι του Αστέριου Στέλιου στο YOUTUBE

 

[quads id=5]