Καταιγίδα με χαλάζι προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δαμάσι

HomeΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Καταιγίδα με χαλάζι προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δαμάσι

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες κυρίως σε αμπέλια και σε ροδακινιές στην περιοχή του Δαμασίου.

 

Με την τύχη τους τα βάζουν οι αγρότες του Δαμασίου που για άλλη μια φορά είδαν τη σοδειά τους, τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, να καταστρέφεται από το χαλάζι. Μιας χρονιάς που είναι ήδη πάρα πολύ δύσκολη με την ακρίβεια που υπάρχει. Δεν μας έφταναν όσα ζούμε με την ακρίβεια, τους σεισμούς, την πανδημία του κορωνοϊού και τα υπόλοιπα κακά της μοίρας μας, λένε οι αγρότες στο πολύπαθο Δαμάσι, ήρθε άλλη μια καταστροφή να μας αποτελειώσει.

Μεσημέρι προς απόγευμα την Τρίτη 30/8/2022, καταιγίδα με χαλάζι προκάλεσε όπως λένε αγανακτισμένοι οι αγρότες του σεισμόπληκτου χωρίου, μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δαμάσι. Πολλοί αγρότες- αμπελοκαλλιεργητές μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις του Αυγούστου, αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρό πρόβλημα με τη σαπίλα που εμφανίστηκε σε πολλά αμπέλια. Το χαλάζι λένε και η κακοκαιρία είναι η χαριστική βολή, ειδικά λίγες μέρες πριν τον τρύγο.

Πλέον εναποθέτουν τις οποίες ελπίδες τους στις έγκαιρες και έγκυρες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, ενώ τις επόμενες μέρες θα φανεί το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς.

 

[quads id=4]

 

Εδώ μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι του Αστέριου Στέλιου στο youtube