HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαλιάγκας: Η λήξη της αναστολής πλειστηριασμών δίνει τη Θεσσαλία στα funds για ψίχουλα

Παπαλιάγκας: Η λήξη της αναστολής πλειστηριασμών δίνει τη Θεσσαλία στα funds για ψίχουλα

Στις 10 Νοεμβρίου 2023 τελειώνει η προστασία από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις ακινήτων, χρημάτων, πλειστηριασμούς) προς τους πολίτες της Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Την αναστολή θεσμοθέτησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από 6/9 έως 10/11/23.

 

Στις 10 Νοεμβρίου 2023 τελειώνει η προστασία από πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις ακινήτων, χρημάτων, πλειστηριασμούς) προς τους πολίτες της Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Την αναστολή θεσμοθέτησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από 6/9 έως 10/11/23.

 Όμως για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί και δημοσιευθεί εκατοντάδες πλειστηριασμοί στη Θεσσαλία, ενώ ταυτόχρονα ακόμη μεγάλες εκτάσεις παραμένουν πλημμυρισμένες, άλλες είναι τελείως ακατάλληλες για καλλιέργεια, οι παραγωγές έχουν καταστραφεί και ούτε έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις στους πληγέντες.

 Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η οικονομία της Θεσσαλίας είναι σε καθίζηση και ότι οι επαγγελματίες και οι οικογένειες στενάζουν από τα οικονομικά προβλήματα. Οι περισσότεροι οφειλέτες είναι σε πολύ χειρότερη οικονομική θέση απ’ ό,τι πριν την καταιγίδα. 

  Είναι τελείως αναγκαίο να παραταθεί μέχρι τουλάχιστον τις 31-7-2024 η περίοδος της αναστολής κάθε μορφής εκτέλεσης, ώστε να προλάβει η οικονομία της Θεσσαλίας να επουλώσει κάποιες από τις πληγές της, αφού καταβληθούν οι αποζημιώσεις, γίνουν κάποια πρώτα έργα και αποκατασταθούν όσες καλλιέργειες είναι δυνατόν.

 Έχουν ήδη αρχίσει διάφοροι επίδοξοι υπερθεματιστές να τηλεφωνούν (ακόμη και) στους ιδιοκτήτες-οφειλέτες για να τους ρωτήσουν αν είναι καλά τα ακίνητά τους ώστε να τα “χτυπήσουν” στον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες (!)… Οι δε οφειλέτες με τόσες ζημίες στις περιουσίες τους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην καταβολή οποιασδήποτε δόσης.

 Η κυβέρνηση, η οποία ιδεολογικά νομοθετεί υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και σε βάρος των μικρών (χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο), με την παράλειψή της να νομοθετήσει ή, έστω, να ανοίξει συζήτηση για παράταση της αναστολής στη Θεσσαλία, διευκολύνει τα funds, τις τράπεζες και τους servicers να εκβιάζουν τους δανειολήπτες, ειδικά αν σε βάρος τους εκκρεμεί πλειστηριασμός. Επίσης, τους ανοίγει τον δρόμο να αποκτήσουν εκατοντάδες καλά ακίνητα σε εξευτελιστικά τιμήματα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα εξακολουθούν να χρωστάνε και υπόλοιπα. 

 Η αναστολή των πλειστηριασμών και αναγκαστικών εκτελέσεων λόγω του “Ιανού” στην περιοχή του Μουζακίου κράτησε έναν χρόνο. Η αντίστοιχη αναστολή λόγω των (πολλαπλάσιων) καταστροφών του “Daniel” μόλις δύο μήνες. 

 Και δεν έχει ανοίξει καν η συζήτηση για παράτασή της. Η κυβέρνηση των επιδομάτων και των paas δίνει την ευκαιρία στους φίλους της στα funds να πάρουν κοψοχρονιά ένα σωρό καλά ακίνητα των πλημμυρόπληκτων Θεσσαλών. 

 Η έλλειψη συζήτησης για παράταση μέχρι σήμερα, τρεις μέρες πριν τη λήξη της, είναι ύποπτη. Η παράλειψή της θα είναι ομολογημένη ενοχή.

Στις Τετ 21 Ιουν 2023, 9:42 μ.μ. ο χρήστης ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ <[email protected]> έγραψε:

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Κώστας Σάββας, Μιχάλης Τολίκας, Άκης Νασιώκας, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, Μαρία Σκυβαλίδα και Κώστας Λαρίσης, περιόδευσε στις συνοικίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Αντωνίου.

Συναντήθηκαν με κατοίκους των συνοικιών και επισκέφθηκαν επιχειρήσεις. Το πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει τη διαβίωση στην πόλη συζητήθηκε ως κύριο θέμα. “Η απάτη της κυβέρνησης με τα διάφορα καλάθια και pass δεν δίνει καμία πραγματική λύση στα νοικοκυριά και τους νέους. Η αναδιανομή πλούτου υπέρ των πολύ λίγων, που έγινε από την σημερινή κυβέρνηση, είναι πρωτοφανής. Συνειδητά με τις αποφάσεις της παίρνει χρήματα από τις τσέπες των πολλών και τα δίνει στις νέους ολιγάρχες”, δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Το θέμα της εγκατάλειψης των συνοικιών είναι μόνιμο τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας αυτής της εγκατάλειψης η ζωή γίνεται πιο δυσλειτουργική.

Αυτό όμως που κυρίως έχει ανάγκη ο νέος της πόλης μας είναι ευκαιρίες για δουλειά και δημιουργία. “Εργασιακή ασφάλεια, ευκαιρίες και δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας με νεοφυείς επιχειρήσεις είναι το κύριο ζητούμενο. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως πρώτη προτεραιότητα το παραγωγικό μοντέλο αλλά και την στήριξη των δικών υγείας και πρόνοιας με τη στήριξή του ΕΣΥ και την κοινωνική κατοικία για 150.000 νέα ζευγάρια”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Ο προεκλογικός αγώνας του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με κλιμάκια που περιοδεύουν στον νομό.

 

Στις Τρί 20 Ιουν 2023, 10:12 π.μ. ο χρήστης ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ <[email protected]> έγραψε:

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας με τον Κώστα Σάββα και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ περιόδευσαν σε χωριά του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την Αμυγδαλέα, το Κουτσόχερο, τη Μάνδρα, την Τερψιθέα και την Ραχούλα, δίνοντας το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Η Αμυγδαλέα και το Κουτσόχερο αντιμετωπίζουν το φάσμα της εγκατάλειψης από τις νεότερες γενιές. “Τα παιδιά δεν έχουν δουλειά στο χωριό, καθώς η αγροτική παραγωγή είναι ασύμφορη. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων, η απουσία ευκαιριών, η ακρίβεια και η μείωση του πληθυσμού πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο. Και αυτό μπορεί να γίνει από το ΠΑΣΟΚ με τον προγραμματικό του λόγο”, δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Οι κάτοικοι του Κουτσοχέρου διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη του χωριού ακόμη και από τα προβλήματα που προκάλεσε στα κτίσματα ο πρόσφατος σεισμός. “Το επιτελικό κράτος δεν σκέφτεται τα σεισμόπληκτα χωριά της Λάρισας, τα οποία φαίνεται ότι είναι ενός κατώτερου Θεού”, δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Η Μάνδρα, η Ραχούλα και η Τερψιθέα έχουν τα δικά τους προβλήματα, που σχετίζονται με το κόστος της αγροτικής παραγωγής, τις φυσικές καταστροφές, τις τιμές των προϊόντων και άλλα πολλά. Το κλιμάκιο παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτιά, την παραγωγή και το κόστος της. 

Όσον αφορά στο διακύβευμα των επόμενων εκλογών, το κλιμάκιο υποστήριξε ότι:

“Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και σοβαρή, προγραμματική, δομική αντιπολίτευση. Αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Και οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ως αντιπολίτευση και δεν μπορεί να νικήσει την ΝΔ. Αυτό μπορεί να το κάνει προοπτικά μόνο το ΠΑΣΟΚ”.

Η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.