Μια πανεύκολη συνταγή κέικ γιαουρτιού της Γαλλίας με πολύ απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
(½ φλιτζάνι/125 γρ.) γιαούρτι πλήρες
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
(1 φλιτζάνι/200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
(1 ½ φλιτζάνι/180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (απλό)
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
(½ φλιτζάνι/108 γρ.) Λάδι
Προετοιμασία:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (22×11 εκ.).
Βήμα 3
Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά. Χτυπάμε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μετά 1 κούπα λάδι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 4
Ρίξτε στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 35-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram, Google News, YouTube και Twitter. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.