HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί στην εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας

Οι πολιτικοί στην εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΕΠ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΝΔ άγκυρα σταθερότητας για τη χώρα!

  • Μήνυμα για αντιμετώπιση τοξικότητας και κατάρτιση ψηφοδελτίων  

«Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον θα πρέπει όλες και όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε καμία αφορμή στον αντίπαλο. Το λέω γιατί βαδίζουμε σε εκλογές και αυτοί που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια έχουν μία ευθύνη παραπάνω. Δεν μπορεί να απολογούμαστε εμείς, εσείς, οι αγωνιστές της παράταξης για βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεν πληρούν τον αξιακό κανόνα αυτής της παράταξης. Οι πρόσφατες διαγραφές νομίζω ότι επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας κ. Ηλία Σουφλιά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στις ιδέες, στα όνειρα και τους αγώνες που δόθηκαν από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός ξεκίνησε λέγοντας «δεν ξέρω αγαπητέ πρόεδρε αν η σημερινή εκδήλωση, στην οποία είναι παρούσες «αι γενεαί πάσαι» των Οννεδιτών και των Δαπιτών από το ΄74 έως σήμερα είναι η έναρξη μιας μακράς προεκλογικής περιόδου». Χαιρέτισε «τα παιδιά, πιο ώριμα σήμερα, που κράτησαν στα χέρια τους αυτή την παράταξη σε δύσκολους καιρούς δίνοντας τη μάχη της επικράτησης των φιλελεύθερων ιδεών, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στην κοινωνία. Είμαστε όλες και όλοι υπερήφανοι που υπηρετούμε αυτή την παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, γιατί στάθηκε πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 

Προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον

Όπως υπογράμμισε «στη διαδρομή αυτή από το 1974 έως σήμερα μπορεί να υπήρξαν και αστοχίες ή λάθη, αλλά πάντοτε αυτή η παράταξη προέτασσε το εθνικό συμφέρον και ήταν ουσιαστικά ο κυματοθραύστης απέναντι στον λαϊκισμό, που μπορεί να οδηγούσε τη χώρα σε περιπέτειες. Πρόλαβε και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν νωρίτερα αποκατέστησε αναίμακτα τη Δημοκρατία στον τόπο. Και είναι αυτή που στις δύσκολες στιγμές έβαλε πλάτη για να μην ακυρωθεί το μεγάλο αυτό έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η χώρα βρεθεί εκτός ΕΕ, όταν με το μισό πόδι βρέθηκε εκτός το 2015, όταν οι δυνάμεις του λαϊκισμού κέρδισαν, ευτυχώς πρόσκαιρα, την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Χαίρομαι ιδιαίτερα, λοιπόν, που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε όλες και όλοι μαζί και να αντλούμε δύναμη από τους ισχυρούς δεσμούς που μας συνδέουν όλα αυτά τα χρόνια των κοινών αγώνων».

Ευθύνη για σταθερή διακυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «σήμερα, η πατρίδα μας μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο. Στα τρία αυτά χρόνια η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε ενώπιων απρόβλεπτων προκλήσεων και κρίσεων πρωτόγνωρων -πριν ολοκληρωθεί η μία κρίση ερχόταν η άλλη. Πανδημία, μεταναστευτικές ροές, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Και τώρα, πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας, με τεράστιες συνέπειες παγκόσμιες. Ενεργειακή κρίση, εκτίναξη των τιμών αγαθών και προϊόντων παγκοσμίως. Ο πόλεμος επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας. Και αυτές τις ώρες αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο η ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών για να έχουμε σταθερές κυβερνήσεις, σταθερότητα στον τόπο, ηγέτη που να μπορεί να κρατά το πηδάλιο στην ευθεία γραμμή, να μην κλυδωνίζεται το καράβι του Έθνους. Και η ΝΔ είναι ουσιαστικά η άγκυρα σταθερότητας διαχρονικά σε αυτό τον τόπο».

Όρθιοι απέναντι στην τοξικότητα

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «τούτες τις κρίσιμες ώρες μπροστά μας έχουμε ένα βαρύ χειμώνα με προκλήσεις και κρίσεις. Τούτες τις κρίσιμες ώρες, που η πολιτική ζωή της χώρας βυθίζεται στον βούρκο της τοξικότητας, εμείς θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Έχουμε απέναντι μας μία αντιπολίτευση, η οποία, αφού δεν μπόρεσε τρία χρόνια τώρα να ανακάμψει, επενδύοντας σε όλες τις μορφές λαϊκισμού, έχει ενδώσει σε ένα κλίμα τοξικότητας. Φτάσαν στο σημείο να αξιοποιούν, να εκμεταλλεύονται, να εργαλειοποιούν κοινωνικά φαινόμενα πλήρως καταδικαστέα, όπως φαινόμενα παιδεραστίας. Και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, στοχοποιώντας ολόκληρες παρατάξεις και πολιτικά στελέχη. Υπέστην κι εγώ ο ίδιος από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τέτοια μομφή, ασχέτως αν μετά ζήτησε, έστω, μισή συγνώμη. Και τώρα βλέπετε τις τελευταίες μέρες να βουλιάζουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό τον βούρκο της τοξικότητας. Οι καταγγέλλοντες σε κάθε Δημοκρατία οφείλουν να αποδεικνύουν τα καταγγελλόμενα και αν έχουν βάση αυτά, βεβαίως, η δικαιοσύνη να επιληφθεί».

Ο αξιακός κανόνας της παράταξης

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε με την επισήμανση: «έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη περίοδο και το λέω για να έχουμε όλοι μας συναίσθηση των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και βεβαίως, σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον θα πρέπει όλες και όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε καμία αφορμή στον αντίπαλο. Το λέω γιατί βαδίζουμε σε εκλογές και αυτοί που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια έχουν μία ευθύνη παραπάνω. Δεν μπορεί να απολογούμαστε εμείς, εσείς, οι αγωνιστές της παράταξής για βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι δεν πληρούν τον αξιακό κανόνα αυτής της παράταξης. Οι πρόσφατες διαγραφές νομίζω ότι επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ας είναι αυτό το μήνυμα που στέλνουμε απόψε από τη Λάρισα προς το κέντρο, προς την Αθήνα. Καλή δύναμη στους αγώνες που έχουμε μπροστά!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/_tJDGqrSH-Q

 

Κέλλας: Η ΟΝΝΕΔ οδηγός για νέες νίκες

«Δεν είναι τυχαίο, που η σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται επί προεδρίας της ΔΕΕΠ Λάρισας ενός παλιού Οννεδίτη, του Ηλία Σουφλιά. Με ιδιαίτερα χαρά, μάλιστα, διαπιστώνω ότι παλιότεροι Οννεδίτες, Δαπίτες, Μακίτες, διατηρούν την ορμή και τη ζωντάνια της ενεργούς δράσης τους και γίνονται παράδειγμα για τους νεότερους.

Άλλωστε, “μια φορά Οννεδίτης, για πάντα Οννεδίτης!”.»

Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε τη συνάντηση τιμής και μνήμης στους αγώνες, τα όνειρα και τις ιδέες, που έδωσαν όλες οι γενιές της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάπτυξη της παράταξης, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας:

«Με παρακαταθήκη τους ιστορικούς αγώνες της νεολαίας μας, τιμώντας και αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην πρόοδο της πατρίδας, προχωράμε με όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο, ώστε να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή του τόπου το φως.

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια τα “πιστεύω” της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, αλλά και μία υπόσχεση: 

Μαζί συνεχίζουμε, για να φέρουμε νέες επιτυχίες, πρωτίστως για την πατρίδα και εν συνεχεία για την παράταξη!».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, απευθυνόμενος στη νεολαία του κόμματος, η οποία έδωσε βροντερό παρών στην εκδήλωση, την κάλεσε να συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αξίες και τα ιδανικά της παράταξης και να διαμορφώνει τις εξελίξεις, όπως έκαναν, χρόνια τώρα, πολλά στελέχη της, εμπλουτίζοντας με τη νεανική ματιά τους την πολιτική ζωή.

Ο κ. Κέλλας, εστιάζοντας στις κυβερνητικές πολιτικές μετανάστευσης και εθνικής ασφάλειας, σημείωσε: 

«Υποσχεθήκαμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ότι θα αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό και το κάναμε πράξη. Η Ελλάδα έχει πάψει να αποτελεί πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη και οι δομές φιλοξενίας έχουν μειωθεί σημαντικά.

Τα σύνορά μας φυλάσσονται αποτελεσματικά. Έχουμε βάλει τέλος στην εκμετάλλευση δυστυχισμένων ανθρώπων, θέσαμε κανόνες στη χορήγηση ασύλου και βάλαμε τάξη στη λειτουργία των ΜΚΟ. 

Παράλληλα, ενισχύσαμε την αμυντική θωράκιση της χώρας αυξάνοντας την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και διαμορφώνοντας πολυεπίπεδο πλέγμα αμυντικών συνεργασιών. Η θέση της Ελλάδας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο έχει αναβαθμιστεί και το εισπράττουμε σε κάθε διεθνή οργανισμό».    

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη την Διοικούσα Επιτροπή της ΔΕΕΠ Λάρισας για την πρωτοβουλία της να τιμήσει την ιστορία της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΜΑΚΙ, καταλήγοντας:

«Η ΟΝΝΕΔ είναι ο “πυρσός που περνά από γενιά σε γενιά”, ο οποίος μάς εμπνέει και μας ενώνει, οδηγώντας την παράταξη σε νίκες!».

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ιστορία της ΟΝΝΕΔ μας γεμίζει με υπερηφάνεια

και βαριά ευθύνη για το μέλλον

«Αναμφίβολα η ιστορία και η κληρονομιά της ΟΝΝΕΔ μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ταυτόχρονα με βαριά ευθύνη για το μέλλον. Ιδιαίτερα σήμερα, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν φέρει πιο πολύ από ποτέ τους νέους στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας του τόπου».

Αυτά αναφέρει, σε χαιρετισμό που απέστειλε στην ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας η Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, πρ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στις γενιές ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΜΑΚΙ και στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω των υποχρεώσεων της στην Αθήνα, με την ιδιότητα του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και της συμμετοχής της στο Μαραθώνιο ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ.

Η Λαρισαία πολιτικός, σημειώνει στον χαιρετισμό της ότι «από την ίδρυσή της, το 1974, μέχρι και σήμερα, η ΟΝΝΕΔ κατάφερε να καταστήσει το όνομά της συνώνυμο της δυναμικής παρουσίας και της καθημερινής προσφοράς. Κατάφερε ακόμη, να βρίσκεται ανελλιπώς, εδώ και 48 χρόνια, στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην κοινωνία των νέων συμπολιτών μας και μέσα στα πανεπιστήμια με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάντοτε στην πρωτοπορία. Εκφράζοντας πάντα σθεναρά την άποψή της και στηρίζοντας απερίφραστα τις μεγάλες εθνικές επιλογές. Είμαι σίγουρη ότι σήμερα στους περισσότερους από σας γεννιούνται συναισθήματα χαράς και περηφάνιας, για τη διαχρονική σας προσφορά στην πολιτική ζωή του τόπου, για την αποφασιστικότητα και τον συνεπή αγώνα που δίνεται για να δικαιωθούν τα οράματα της νέας γενιάς και για την πολύτιμη συμβολή σας στις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος και του μέλλοντος».

Καταλήγοντας, η κ. Καραλαριώτου αναφέρει: Προσωπικά γνωρίζετε ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, υπερασπίζοντας τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της παράταξής μας. Παλιοί και νέοι ΟΝΝΕΔίτες σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να ενώνω τις δυνάμεις μου, με τις δικές σας, προκειμένου να έχουμε την Ελλάδα που αξίζουμε, και να συνεισφέρουμε με ιδέες και προτάσεις, σε όλους, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Καλή επιτυχία στους νέους και κρίσιμους αγώνες που έρχονται».  

 

Στέλλα Μπίζιου – Χαιρετισμός στη συνάντηση ΟΝΝΕΔιτών στη Λάρισα

Όλοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια ακόμη φορά

Την εκδήλωση  της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας προς τιμήν νέων και παλαιών φίλων – μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΜΑ.ΚΙ. χαιρέτισε η βουλευτής ν. Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αναφέροντας τα εξης:

«Φίλες και Φίλοι,

Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σας, ανάμεσα στις γαλάζιες γενιές όλων των τελευταίων δεκαετιών.

Χαίρομαι πολύ γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε καλούς φίλους, σε αυθεντικούς αγωνιστές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Γιατί όλοι εσείς, αυτό είστε: Ο κορμός της παράταξης, τα στελέχη που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, που βρέθηκαν πάντα μπροστά στην πρώτη γραμμή κάθε μάχης.

Όλοι εσείς που ταυτίσατε τα νιάτα σας με την πορεία της ΝΔ, που δώσατε την ορμή σας και τις ιδέες σας για να γραφτεί μέσω της παράταξης μας η πορεία της χώρας μας.

Φίλοι, που δεν ζήτησαν τίποτα από την παράταξη. Ωστόσο όλοι βρεθήκατε εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε.

Θέλω να συγχαρώ τον Ηλία Σουφλιά και όλους τους συνεργάτες του στην τοπική οργάνωση της ΝΔ για το σημερινό κάλεσμα που απεύθυναν σε όλους εμάς και να προτείνω να καθιερωθεί μια φορά τον χρόνο. Μόνο να κερδίσουμε όλοι έχουμε από κάτι τέτοιο.

Στον κρίσιμο αγώνα που θα κληθούμε όλοι να δώσουμε τους επόμενους μήνες στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη είμαι σίγουρη πως για μια ακόμη φορά θα είστε όλοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια ακόμη φορά.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι στον καθένα και στην καθεμία από σας υγεία και δύναμη».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.