HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί του ν. Λάρισας για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι πολιτικοί του ν. Λάρισας για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Τι δήλωσαν οι βουλευτές του ν Λάρισας για την ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας:

 

Χρήστος Καπετάνος για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας: «Εύχομαι δύναμη και υγεία στις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας.-Η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη».

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε δοξολογία  στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη συνοικία της Νεάπολης Λάρισας. Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Πέτρος Παπαδημητρίου ανάγνωσε την Ημερίσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε πλήθος παρευρισκόμενων. Κατά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε δεξίωση, στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις διεθνής και εγχώριες ανησυχίες των τελευταίων γεγονότων.

Ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος παρευρέθηκε τόσο στη δοξολογία, όσο και στη δεξίωση που ακολούθησε, ανάμεσα σε πλήθος αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, τιμώντας την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Θωμά Καρανάσιο. Παρευρέθηκε πλήθος επισήμων, αστυνομικών και αποστράτων αστυνομικών.

Ο Χρήστος Καπετάνος κατά την έξοδο του από τον Ιερό Ναό έανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

«Οι εικόνες που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη είναι ανησυχητικές για όλους μας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει για ακόμη μια φορά το δύσκολο ρόλο της προστασίας των πολιτών μας. Εύχομαι δύναμη και υγεία στις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας μας, που καθημερινά με αυταπάρνηση εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες για να για να παρέχουν σε όλους εμάς το αίσθημα ασφάλειας.

Η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη.

Χρόνια πολλά»!

 

Κέλλας: «Η Πολιτεία εκτιμά απεριόριστα τον διαρκή αγώνα των αστυνομικών μας»

 

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, που γιορτάζει τον Προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο. Η Αστυνομία μας, έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα και συμπαραστάτη της τον Άγιο Αρτέμιο, μάχεται με αφοσίωση για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, έχοντας ως ύψιστο καθήκον την προστασία του πολίτη». 

Αυτά δήλωσε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, που είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα δημοσίας ασφάλειας. Ο Λαρισαίος πολιτικός προσέθεσε:

«Οι Αστυνομικοί μας, τους οποίους εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε απόλυτα, δίνουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έναν διαρκή αγώνα για την ασφάλειά μας. Η Πολιτεία εκτιμά απεριόριστα την άοκνη αυτή προσπάθεια, που καταβάλλουν, υπό αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες. Το ίδιο και οι πολίτες, στους οποίους εδραιώνεται πλέον ξανά το αίσθημα της ασφάλειας. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους αστυνομικούς μας Χρόνια Πολλά και δύναμη στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους». 

 

Μάξιμος Χαρακόπουλος για εορτή της Αστυνομίας: Όλο και πιο σύνθετη η αποστολή της ΕΛΑΣ

«Οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας εκπληρώνουν με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και αυταπάρνηση τα δύσκολα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, που καθίσταται, προϊόντος του χρόνου, όλο και πιο σύνθετο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη, συνιστά μία από τις κρισιμότερες προϋποθέσεις για την ομαλή κοινωνική λειτουργία. Για τον λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να συνδράμει παντί τρόπω την αποστολή που έχουν αναλάβει οι Έλληνες Αστυνομικοί». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου.

Νεανική παραβατικότητα και τρομοκρατικές ενέργειες…

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του τόνισε ότι «στις ημέρες μας έχουμε, δυστυχώς, την εμφάνιση και νέων προκλήσεων που απαιτούν και τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Κατ’ αρχάς, είναι η νεανική παραβατικότητα και τα αλλεπάλληλα συμβάντα βίας μεταξύ ανηλίκων, που παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο, πέρα από την καταστολή του όπου διαπιστώνεται, πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά ως κοινωνία, γιατί δείχνει παθογένειες σε όλη την κοινωνική λειτουργία.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η ανάγκη επαγρύπνησης λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών, που σχετίζονται με τις εντάσεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη γειτονιά μας. Και εδώ ο ρόλος της ΕΛΑΣ είναι κομβικός, παρέχοντας το αίσθημα της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες της ΕΛΑΣ χρόνια πολλά, υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει».

 

Ε. Λιακούλη για Ημέρα Ελληνικής Αστυνομίας:  «‘’ Πουκάμισο αδειανό’’ η ελευθερία δίχως ασφάλεια»

 

Στους εορτασμούς της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου της, Αγίου Αρτεμίου, καθώς και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λάρισας, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας, αλλά και την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η βουλευτής Λάρισας, με μήνυμά της, επεσήμανε τα εξής: 

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Αστυνομικοί αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, τους θεσμικούς  εγγυητές της ευνομίας στη χώρα μας.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιτελούν στην ουσία ένα λειτούργημα, αφού δίνουν διαχρονικά ηρωικό αγώνα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, αγαθού αυτοτελούς, όσο και αναπόσπαστου πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίζεται η ατομική ελευθερία του καθενός και της καθεμίας από εμάς. 

Καθημερινά, όμως, οι προκλήσεις στο έργο τους πληθαίνουν.

Εγκληματικές ενέργειες, όπως το κυβερνοέγκλημα, οικονομικό ή άλλου τύπου, άγνωστες πριν από λίγες δεκαετίες, αλλά και η ανιδιοτελής προσφορά τους σε κάθε νέα κρίση της κλιματικής αλλαγής, όπως είναι οι πυρκαγιές ή τα βιβλικά πλημμυρικά φαινόμενα –των οποίων δυστυχώς μάρτυρες γίναμε και φέτος στη Θεσσαλία- πολλές φορές μονοπωλούν για μεγάλα διαστήματα τις συνηθισμένες δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Ελάχιστο χρέος της Πολιτείας, αν θέλει να λέγεται και να είναι ευνομούμενη, είναι να συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο των Ελλήνων και των Ελληνίδων Αστυνομικών, να βρίσκεται σε μια διαρκή σχέση συνεργασίας και συναντίληψης προκειμένου να έχουμε μία Αστυνομία  προσβάσιμη και φιλική προς κάθε πολίτη. 

Αυτό πρέπει να γίνει είτε σε επίπεδο ενίσχυσης του προσωπικού και των προσφερόμενων κινήτρων, είτε σε επίπεδο παροχής σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως βέβαια και σε επίπεδο περαιτέρω εκπαίδευσης, προκειμένου τα στελέχη να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους στις νέες, πολύ απαιτητικές συνθήκες.

Πέρα από τα παραπάνω, κάθε τέτοια ημέρα θυμόμαστε,  αυτονόητα, και όλα τα στελέχη της Αστυνομίας που έπεσαν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και προσευχόμαστε πρεσβείαις του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Όχι μόνο σήμερα, αλλά και καθημερινά, δηλώνουμε το σεβασμό μας στους αστυνομικούς μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, βάζοντας πάντοτε το χρέος τους προς όλους και όλες εμάς, ακόμη, και πάνω από τη ζωή τους».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.