HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολιτικοί του Ν. Λάρισας για τα 48 χρόνια της ΝΔ

Οι πολιτικοί του Ν. Λάρισας για τα 48 χρόνια της ΝΔ

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι πολιτικοί του Ν. Λάρισας για την επέτειο των 48 χρόνων Νέα Δημοκρατία.

Κέλλας από Βουλή: Η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τα συμφέροντα του έθνους πέρα και πάνω από πολιτικές ετικέτες, ενώνοντας την ελληνική κοινωνία, με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας. 

48 χρόνια μετά την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι αρχές και οι αξίες της παράταξής μας παραμένουν θεμελιώδεις για την πορεία της πατρίδας μας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και στο σύγχρονο διεθνές σύστημα.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, εξερχόμενος από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, μετά το πέρας της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προσθέτοντας:

«39 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλά βήματα μπροστά, αντιμετωπίζοντας παγκόσμιες προκλήσεις. Παρά τις υγειονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενισχύσαμε την κοινωνική συνοχή λαμβάνοντας μέτρα στήριξης των ευάλωτων και ξεπεράσαμε τη διεθνή ύφεση καταγράφοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Μειώσαμε σημαντικά την ανεργία σε σχέση με το 2019 και προσελκύσαμε στρατηγικές επενδύσεις, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τις εξαγωγές.

Εγκαθιδρύσαμε ψηφιακή διακυβέρνηση, που έχει αλλάξει θεαματικά την καθημερινότητα των πολιτών, απλουστεύοντας τις συναλλαγές τους με το κράτος και καθιστώντας τη δημόσια διοίκηση πιο αποτελεσματική.  

Παράλληλα, μεριμνήσαμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας με σύγχρονα υπερόπλα, αυξάνοντας την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και “σφραγίζοντας” τα σύνορά μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. 

Η Ελλάδα του 2022 συνιστά πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας για τον κόσμο, προασπίζοντας το διεθνές δίκαιο και πρωταγωνιστώντας στις περιφερειακές εξελίξεις.

Προχωράμε αταλάντευτα μπροστά με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με την πατρίδα μας να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία!».  

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Πάντα στα δύσκολα μόνο με κυβέρνηση ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε από την ημέρα της ίδρυσής της, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, το κόμμα της υψηλής πατριωτικής ευθύνης και του σταθερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Είναι η παράταξη που συνδυάζει δημιουργικά τις παραδοσιακές αξίες με το ρηξικέλευθο πνεύμα, πιστή στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τις προσωπικές ελευθερίες. Μακριά από την δημαγωγική ρητορική και τις σειρήνες του λαϊκισμού, κράτησε τα ηνία της χώρας στις δυσκολότερες στιγμές. Έτσι, για σχεδόν πέντε δεκαετίες, χωρίς διακοπή, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Και τώρα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη με όραμα, σχέδιο, εργατικότητα και αποφασιστικότητα μπορεί, σε μια πανθολογούμενα δυσχερή περίοδο, για τον κόσμο και την Ελλάδα, να στέκεται με επάρκεια απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις. 

Η χώρα μας αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, σημαντικός ενεργειακός κόμβος για την νοτιοανατολική Ευρώπη με αναβαθμισμένο ρόλο στην νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, τις ισχυρές συμμαχίες και σε κλίμα εθνικής ενότητας και πολιτικής σταθερότητας, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από καμία αναθεωρητική δύναμη. 

Παράλληλα, με στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, και ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργείται ένα δίχτυ προστασίας απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας. 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα παραπάνω, αλλά και τις μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους, στην εκπαίδευση, τη δικαιοσύνη και σε κάθε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, είναι βέβαιο ότι, στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, οι πολίτες δεν θα ρισκάρουν, αλλά θα τιμήσουν ακόμη μια φορά με την ψήφο τους τη ΝΔ».

 

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ: Νέο συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία, νέες νίκες για τη χώρα  

«Σαράντα οκτώ χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη των σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών και των μεγάλων εθνικών επιλογών που έφεραν τη χώρα μπροστά. Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, δημοσίευε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κόμματος, με βασικούς άξονες την προστασία της πατρίδος, την παραγωγική οικονομία, την δίκαιη κοινωνία και την εθνική ενότητα. Όλα αυτά τα χρόνια δικαιώσαμε εμφατικά την ταυτότητα της ΝΔ, όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της».

Αυτά αναφέρει, σε μήνυμα της η Ρένα Καραλαριώτου, για τη σημερινή συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του Κόμματος.

Η Λαρισαία πολιτικός τονίζει στη δήλωση της: Είμαστε η παράταξη όλων των Ελλήνων. Παραμένουμε το μόνο κόμμα σταθερά προσηλωμένο στον ευρωπαικό προσανατολισμό, με διαχρονική εθνική προσφορά, το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών, που εκπροσωπεί το σύγχρονο κοινωνικό ρεύμα, που δεν φοβάται να συγκρουστεί με αντιλήψεις του παρελθόντος για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία. Χτίσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μιλήσαμε με ειλικρίνεια στα δύσκολα. Αντιμετωπίσαμε διαδοχικές κρίσεις και προκλήσεις, αλλά σταθήκαμε όρθιοι. Ξεπεράσαμε σκοπέλους, βελτιώσαμε την οικονομία,  στηρίξαμε την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, κάνουμε πράξη την επανεκκίνηση. Μαζί με τον λαό θα πορευτούμε και στο μέλλον, με ένα νέο συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία για να οδηγήσουμε τη χώρα σε νέες επιτυχίες. Στις δύσκολες περιόδους που ακολουθούν, χρειαζόμαστε ξανά ένα ισχυρό σκάφος, με έναν ικανό καπετάνιο όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανανεωμένο πλήρωμα. Χρόνια πολλά Νέα Δημοκρατία».

[quads id=5]