HomeΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Oι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν το 2022 βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο Λάρισας

Oι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν το 2022 βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο Λάρισας

Τις επιχειρήσεις που έχουν διαγράψει διακεκριμένη πορεία στο χώρο του επιχειρείν βράβευσε απόψε, το βράδυ του Σαββάτου η διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητητηρίου Λάρισας.

 

Παραβρέθηκαν στο Κέντρο Δεξιώσεων “Βερσαλίες” λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη για να λάβουν την τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου που επέστρεψε επισήμως μετά από τρία ολόκληρα χρόνια αποχής.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι εξής:

ΖΑΒΑΛΟΣ  ΑΕ

SOLIS Α.Τ.Ε

Η εταιρία SOLIS A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών από το 2004 και κατατάσσεται ανάμεσα στις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρίες, με στόχο πάντα την σταθερά ανοδική πορεία.

ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ

Η οικογένεια Χώτος   εδώ και τρεις γενιές, ασχολείται αποκλειστικά με την τυροκομία. Την παράδοση ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Χώτος, τελειοποιώντας τα μυστικά της παρασκευής της Φέτας και του Μανουριού, που τόσο καλά γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Σαμαρίνας.

Η γνώση αυτή παρέμεινε στην οικογένεια, περνώντας από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας. Με σεβασμό ως προς τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και την ποιότητα τους, τα τυριά “Χώτος” ξεχωρίζουν για την πλούσια μεστή τους γεύση και έχουν αναδειχθεί σε αγαπημένα τυριά των Ελλήνων.

Σήμερα, η Χώτος ΑBEΕ παραμένει πιστή στην παράδοση και συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία σχεδόν ενός αιώνα με εγκαταστάσεις τυροκομίας τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της.

Το ιδιόκτητο τυροκομείο της Χώτος βρίσκεται στο κέντρο παραγωγής της πρώτης ύλης, του γάλακτος, επιτυγχάνοντας έτσι το σωστό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της επεξεργασίας των τυριών.

Με αφετηρία την αγάπη των ανθρώπων της Χώτος για νόστιμα και υγιεινά ελληνικά τυριά και με σεβασμό προς τον καταναλωτή, η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Ντουμπάι, στο Καζακστάν και στη Σιγκαπούρη.

Α.ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ – Π.ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ Ο.Ε

Παντρεύοντας την παράδοση με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, παρασκευάζει με μεράκι σπιτικά γλυκά και  ζυμαρικά, κουραμπιέδες, λουκούμια, χαλβά φαρσάλων, γλυκά κουταλιού και ταψιού με την εγγύηση της ποιότητας και της τεχνογνωσίας που χαρακτηρίζει την δραστηριότητα της εταιρείας από το 1950.

ΙΝΟΧ DESIGN ΚΑΤΕRIS Α.Ε

DETOX AE

Την εμπειρία De-Tox  την έχουμε γευτεί όλοι.  Η εμπειρία De-Tox είναι κάτι παραπάνω από εμμονή στην ποιότητα των ροφημάτων μας.

BRETAS ΕΠΕ

Έπειτα από πολυετή πείρα στον χώρο των τροφίμων ο Νικόλαος Μπρέτας ίδρυσε το 1995 την εταιρία «Μπρέτας Β. Νικόλαος» η οποία το 2001 μετατράπηκε σε «ΒRETAS ΕΠΕ» με ευρύτερο αντικείμενο και δυναμικότερους στόχους.

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΑΕ

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 1998 με τη λειτουργία του Ιπποκράτειου δυναμικότητας 80 κλινών. Το 2000 η πρώτη επέκταση αυξάνει τη δυναμικότητα του στις 160 κλίνες και το 2007 η νέα  επέκταση στις 237 κλίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Η ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόκτητη έκταση 6000 τμ όπου η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση. Ο πρόγονός μας Νικόλαος Κατσάρος έχοντας αποκτήσει ένα καζάνι από συγγενείς άρχισε να ξεκλειδώνει τα μυστικά της απόσταξης με τρόπο πρωτοποριακό για την εποχή, καταλήγοντας στο σημερινό «εθνικό ποτό» της χώρας μας γνωστό σε όλους ως Ούζο Τυρνάβου.

Η σπουδαία προίκα του Νικολάου Κατσάρου πέρασε από γενιά σε γενιά δουλεύοντας αδιάκοπα επάνω στην συνταγή τόσων ετών με μεράκι και φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής, εξυμνώντας έτσι τον ιδιαίτερο τόπο προέλευσης των εκλεκτών αποσταγμάτων μας , τον Τύρναβο Θεσσαλίας.

Πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.