Οι ατάκες, τα ευτράπελα και οι έντονες στιγμές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου

HomeΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Οι ατάκες, τα ευτράπελα και οι έντονες στιγμές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου

Οι ατάκες, τα ευτράπελα και οι έντονες στιγμές στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου στις 28 Ιουνίου 2022 που άρχισε στις 7 το απόγευμα και τέλειωσε 1 ώρα μετά τα μεσάνυχτα ήταν πολλές.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από δημοτικούς συμβούλους αντιδημάρχους και ενδιαφερόμενους πολίτες που αγωνιούσαν για τα θέματα τους. Παρόντες και πολλοί υπάλληλοι του Δήμου Τυρνάβου είτε για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους είτε γιατί είχαν κληθεί σαν υπηρεσιακοί παράγοντες να ενημερώσουν το σώμα για θέματα της αρμοδιότητα τους.

Μετά την μικρή ομολογουμένως ενημέρωση του Δημάρχου το λόγο πήρε ο κ. Ροντούλης δεχόμενος συνεχώς τις εκκλήσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ Σακούτσιου να ολοκληρώσει…
Πρόεδρος: Τελειώστε κ Ροντούλη
Ροντούλης: Τελειώνω..
Πρόεδρος: Ε ποτέ; μιλάτε πολύ ώρα
Ροντούλης: Όση ώρα θέλω θα μιλάω άσε με να ολοκληρώσω τη σκέψη μου
Πρόεδρος: Ολοκληρώστε
Ροντούλης: Ναι
Πρόεδρος: Εντάξει Ευχαριστώ
Ροντούλης: Τι εντάξει, τι ευχαριστώ, δεν τελείωσα!

Σε άλλη στιγμή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος νευρικά έπαιζε το κομπολόγι του και δέχτηκε παρατήρηση από τον κ Ροντούλη.
Ροντουλης: Και όταν είστε εκεί πάνω κ Δήμαρχε δεν παίζετε κομπολόγι, γιατί είστε Δήμαρχος, κατεβείτε στο περίπτερο κάτω να παίξετε κομπολόγια.
Δήμαρχος: Προσωπικά θέματα δε δέχομαι μας έχετε κουράσει θα τελειώνετε καμία φορά.
Ροντούλης: Τελείωσα!

Πρόεδρος: Ευχαριστώ!

Όταν το λόγο πήρε ο κ Τσιόπας οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν στο θέμα αν τελείωσε την τοποθέτηση του η όχι.
Πρόεδρος: Τελειώσατε κ Τσιόπα. Εντάξει Ευχαριστώ
Τσιόπας: Τι εντάξει τι με ευχαριστείς δεν τελείωσα.

Στη δευτερολογία του κ Ροντούλη ανέβηκαν οι τόνοι με τον Δήμαρχο με τον κ Σακούτσιο να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα
Πρόεδρος: Συνεχίστε κ Ροντούλη
Ροντούλης: Με συγχωρείται κ. Πρόεδρε αλλά εδώ παραβιάζετε η λογική. Θα προσπαθήσω να μιλήσω ήρεμα.
Πρόεδρος: Εκεί που μιλάς ήρεμα ανεβάζεις πάλι άντε.
Ροντούλης: Συγνώμη κ. Σακούτσιο ξέρεις πόσο σε αγαπάω σε είχα και μαθητή.
Πρόεδρος: Εντάξει το ξέρω γι’αυτό στο λέω

Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου των καταστημάτων εστίασης του Αμπελώνα που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ότι κακώς ασχολείστε τόση ώρα με μια τέντα στη πλατεία του Τυρνάβου ενώ εκείνοι στον Αμπελώνα έχουνε πάρα πολλά προβλήματα. ”Ε.. ξηλώστε την τέντα να τελειώνουμε…αναφώνησε”

Για το θέμα της σύμπραξης με την αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Φίλης υπήρχε έντονη αντιπαράθεση με τον κ Τσιόπα στο τέλος να λέει στον Δήμαρχο ότι βρήκε μελέτες σε τιμή ευκαιρίας και τα κορόιδα πληρώνουν με τον Δήμαρχο να του απαντά σε εύθυμο κλίμα Μην προτρέχεις θα εκτεθείς στο τέλος τα κάναμε όλα βάσει του νόμου.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση συχνά ήταν τα διαλείμματα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Σακούτσιο προκαλώντας ανακούφιση αφού και ο ίδιος δεν άντεχε άλλο την ένταση.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν όταν 01.10 μετά τα μεσάνυχτα έδωσε διάλλειμα στο 15ο και τελευταίο θέμα ημερήσιας διάταξης και όταν ξεκίνησε ξανά η συνεδρίαση χρειάστηκαν μόνο 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.