HomeΛΑΡΙΣΑ

Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας: Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα

Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας: Υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα

Οι Ακηδεμόνευτοι  Δημοκράτες Καθηγητές με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και στο συνδικαλιστικό κίνημα αναγκαστήκαμε από την μη εφαρμογή της νομοθεσίας για την δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργανώσεων από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ, να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη  για την εφαρμογή της νομιμότητας.

 

Στις παράνομες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ στην ΕΛΜΕ Λάρισας επί συνόλου 2200 εγγεγραμμένων  εκπαιδευτικών προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν 765 εκπαιδευτικοί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι υπήρξε αποχή  66% περίπου.

Για τους συνδικαλιστές του παράνομου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας (έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από τις εκλογές και δεν έχουν συγκροτηθεί σε σώμα) είναι αδιάφορο, αν θα υπάρχει συμμετοχή. Τους αρκεί να έχουν εκλεγεί οι ίδιοι  στις θέσεις που εξασφάλιζαν εύκολα απόσπαση στην Λάρισα από άλλους νομούς.

Υπηρετώντας  τις αξίες μας, δεν θα υπολογίσουμε τοπροσωπικό οικονομικό κόστος για την προάσπισή τους και δεν θα διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια μας.

Για λόγους ηθικής τάξης-αντί να κλαίγονται για την οικονομική επιβάρυνση του σωματείου- θα έπρεπε νααναλάβουν τα μέλη του παράνομου ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισαςτα δικαστικά έξοδα , αφού η νομιμότητα των δικών τους αποφάσεων κρίνεται στα δικαστήρια. Σε μία ευνομούμενη πολιτεία η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι αυτονόητη. Η διεκδίκηση μέσα από τη δικαιοσύνη των νομίμων δικαιωμάτων μας είναι μία δίκαιη  απόφαση.

Η στείρα αντιπαράθεση για την χρήση και  της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργανώσεων οδηγεί τον κλάδο στην απομόνωση.  

Στον Ν. 1264/82 άρθρο 13,όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4808/21 άρθρο 87 αναφέρεται : ¨ Η ψηφοφορία γίνεται είτε διά φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων. Σχετικό λογισμικό διατίθεται χωρίς αντάλλαγμα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η συνδικαλιστική οργάνωση μπορεί να επιλέξει την αξιοποίηση άλλου προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Σε περίπτωση που η συνδικαλιστική οργάνωση δεν διασφαλίζει ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως και δεν αξιοποιείται προς τον σκοπό αυτό κατάλληλο λογισμικό πρόγραμμα το οποίο διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, τότε οι εκλογές θα θεωρούνται άκυρες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναγνωρίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει εκλεγεί, τα μέλη του δεν θα καλύπτονται από τις διατάξεις περί συνδικαλιστικής προστασίας και η συνδικαλιστική οργάνωση θα θεωρείται ότι δεν έχει διοίκηση, η οποία θα πρέπει να ορισθεί από το Δικαστήριο.

Επίσης, για όσο διάστημα δεν υπάρχει διοίκηση, η συνδικαλιστική οργάνωση δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα είναι προβληματική η καθημερινή λειτουργία της, η σύγκληση γενικών συνελεύσεων και η κήρυξη απεργίας.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και  κόσμος που θα διαβάσει τα παραπάνω, θα καταλάβει ποιοι είναι αυτοί που θέλουν την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ για την μη εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Άς επικεντρωθούμε  όλοι στην διεκδίκηση της οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών αντί να δίνουμε αγώνες για την κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την κατάργηση της αξιολόγησης, την κατάργηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων κ.α.  

Οι εκπαιδευτικοί έχουν απολέσει  πάνω από το 30% του εισοδήματος τους και ταυτόχρονα έχει αυξηθεί ο όγκος δουλειάς τους στα σχολεία.

Η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών είναι το πρώτιστο  καθήκον της πολιτείας και για αυτή θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας.

Οι διαγραφές δεν μας πτοούν. Διαγραφές με ψήφους 40 – 50  ατόμων δεν νομιμοποιούνται.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον (Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).

[quads id=5]