
Ο Σύλλογος Γαϊτανάκι Μπουρανί προετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας
Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας ξεκίνησε δυναμικά στον Τύρναβο, με τον Σύλλογο Γαϊτανάκι Μπουρανί να δίνει ήδη τον παλμό των προετοιμασιών. Η φωτιά άναψε, ο χορός ξεκίνησε και το κλίμα είναι καθαρά… μπουρανίσιο, προμηνύοντας μια ημέρα γεμάτη παράδοση, σάτιρα και αυθεντικό γλέντι.
Αύριο, το παραδοσιακό έθιμο του Μπουρανί θα αναβιώσει στον Προφήτη Ηλία, με τη συμμετοχή του Σύλλογος Γαϊτανάκι Μπουρανί και των χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, παρέα με τους Ντουμαλάνι. Από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, η μουσική, ο χορός και τα πειράγματα της ημέρας θα κυριαρχήσουν, σε ένα σκηνικό που κρατά ζωντανή τη λαϊκή παράδοση του τόπου.

Το γλέντι όμως δεν σταματά εκεί. Από τις 3:00 το μεσημέρι και μετά, το Γαϊτανάκι Μπουρανί μεταφέρεται στην Πλατεία Αγοράς, όπου θα συνεχιστούν τα δρώμενα, τα σατιρικά πειράγματα και η αυθεντική αποκριάτικη διάθεση που κάνει το Μπουρανί μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.
Ο Τύρναβος φορά ξανά το πιο αυθεντικό του χαμόγελο και καλεί ντόπιους και επισκέπτες να γίνουν κομμάτι μιας παράδοσης που αντέχει στον χρόνο και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.



