HomeΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Να με θυμάσαι…»: Όταν η τέχνη συναντά τη μαγειρική

Ο συνιδιοκτήτης και σεφ Μανώλης Πανταζής ανοίγει τα «χαρτιά» του για το art restaurant

«Να με θυμάσαι…»: Όταν η τέχνη συναντά τη μαγειρική

Ήταν αρχές Νοεμβρίου του 2007 όταν έκανε την «εμφάνισή» του στη Λάρισα το art restaurant «Να με θυμάσαι…». Ένα εστιατόριο που «παντρεύει» την τέχνη με την ελληνική κουζίνα και την ποιότητα με την γαλήνια ατμόσφαιρα.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά όσοι έχουν πάει δεν θα το ξεχάσουν ποτέ και οι πιο νέοι θέλουν να το μάθουν… «οι καθαρές» γεύσεις σε συνδυασμό με το καλό κρασί και μια έκθεση ζωγραφικής καταστούν το «Να με θυμάσαι…» ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την «ορθοφαγία» σε έναν χώρο εκλεπτυσμένο.

estiatorio

«Γνώρισε» στη Λάρισα το σωστό ψάρι και την οινοποσία με βραδιές αφιερωμένες στην ορθή επιλογή κρασιού και τον συνδυασμό με ψάρι ή κρέας. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με τη μόνιμη έκθεση έργων ζωγραφικής που αφορά έργα που ανήκουν στην ιδιωτική πινακοθήκη του αείμνηστου συγγραφέα Άγγελου Πετρουλάκη και στο σύνολό τους είναι έργα Λαρισαίων δημιουργών.

Ο συνιδιοκτήτης και σεφ του «Να με θυμάσαι…», Μανώλης Πανταζής, εκμυστηρεύεται στη larissanet τα μυστικά της επιτυχίας του, τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και αυτό που μένει αξέχαστο στους πελάτες.

Η πολλαπλή σημασία της ονομασίας του εστιατορίου έχει σίγουρα αναφερθεί ουκ ολίγες φορές, όμως τι κάνει το «Να με θυμάσαι…» να μείνει για πάντα και τι θυμούνται όλοι από αυτό;

«Το όνομα της επιχείρησης το εμπνεύστηκε ο πεθερός μου, ο Άγγελος Πετρουλάκης ο οποίος ως άνθρωπος των γραμμάτων προφανώς επιθυμούσε να δώσει ένα τίτλο που θα έμενε για πάντα…» αναφέρει ο κ. Πανταζής, «ο πελάτης που θα έρθει να φάει, θα μας θυμάται όπως και εμείς θα τον θυμόμαστε, θα θυμάται αυτό που έφαγε, τον χώρο και την άψογη εξυπηρέτηση» συμπληρώνει.

Δεκατέσσερα χρόνια αυτό που έχει μείνει ίδιο είναι η ποιότητα των προϊόντων που αποθεώνει την μεσογειακή κουζίνα και η σταθερότητα στο εργασιακό περιβάλλον, οι διαχρονικοί φίλοι του μαγαζιού το εμπιστεύονται και αποτελεί Νο1 επιλογή πολλών Λαρισαίων και μη.

fagito pantazis

Η πολιτική και πολιτιστική σκηνή της χώρας, εν ενεργεία πρωθυπουργοί, καλλιτέχνες και… αστροφυσικοί έχουν γευτεί το εκπληκτικό μενού του κ. Πανταζή και της ομάδας του.

Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βικτώρια Χίσλοπ, Μάρα Καρέτσου, Χάρρυ Κλύνν, Ελεονόρα Ζουγανέλη κά., ένας ατελείωτος κατάλογος με επισκέπτες που βρήκαν στη Λεωφόρο Καραμανλή το ιδανικό μέρος για ποιοτικό φαγητό και κρασί. Φυσικά δεν έλειψαν και οι ασυνήθιστες επιλογές πολλών όπως του κυρίου Καραμανλή που θέλησε ένα club sandwich και πολλά ακόμη περιστατικά.

Η πανδημία ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον κλάδο της εστίασης, έτσι και για το «Να με θυμάσαι…» που παρά την κρίση που αντιμετώπισε δεν άφησε την ποιότητά του και συνεχίζει… «Ο κόσμος φοβάται ακόμα, αυτές οι στιγμές μας κάνουν να γινόμαστε καλύτεροι και στη μαγειρική δίνεις κάθε μέρα εξετάσεις» τονίζει ο κ. Πανταζής.

Αν θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μερικές από τις γευστικές προτάσεις που ο σεφ αναδεικνύει, τότε ενδεικτικά μερικές από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι: το χοιρινό κότσι, η ψαρόσουπα, η γαριδομακαρονάδα, το ριζότο και το μπον φιλέ με διάφορες σάλτσες. Η επιλογή ανήκει στον πελάτη και ο κ. Πανταζής επισημαίνει ότι «πολλές φορές μου ζητάνε και μαγειρευτά, κάνουμε εκπληκτική δουλειά στην κατσαρόλα».

fagito pantazis garida

Ο Μανώλης Πανταζής εκμεταλλευόμενος ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ πάνω στη γαλλική κουζίνα, βρέθηκε για επτά μήνες στο Βέλγιο ως εκπαιδευόμενος σε βελγικό εστιατόριο με άκρως γαλλική κουζίνα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου για τέσσερα χρόνια εργάστηκε ως σεφ σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Ρόδου. Εν συνεχεία επέστρεψε στη Λάρισα όπου αρχικά εργάστηκε στο ξενοδοχείο Imperial, στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και τα τελευταία χρόνια είναι ο «μαέστρος» στην κουζίνα του «Να με θυμάσαι…» στην οποία δημιουργεί μοναδικής ποιότητας συνταγές που εντυπωσιάζουν και το πιο απαιτητικό γούστο…

Σχολιάζοντας τους νέους στον χώρο της μαγειρικής και τα reality υπογράμμισε ότι «βλέπουν την μαγειρική ανάποδα, οι εκπομπές αυτές επηρεάζουν τους νέους μάγειρες αρνητικά, και δεν μαθαίνουν τη μαγειρική από τη βάση της, έτσι χάνεται η γεύση και η ουσία».

Η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί, και οι εκθέσεις και βραδιές γεύσης στο «Να με θυμάσαι…» επίσης. «Ο κλάδος του κρασιού έχει «χτυπηθεί» περιμένουμε να ξεμπλοκάρουν τα πράγματα για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε ξανά αξέχαστες βραδιές» καταλήγει ο κ. Πανταζής. Γευστικές βραδιές για να θυμάσαι…

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET