HomeΓεύση

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα – Το πιο νόστιμο σνακ για το σχολείο

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα – Το πιο νόστιμο σνακ για το σχολείο

Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα μηλοπιτάκια με σφολιάτα και γέμιση από καραμελωμένα μήλα και μπαχαρικά! Ένα εύκολο γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη που θα σας λύσει τα χέρια!

Υλικά:

850 γρ. φύλλα σφολιάτας
4 μήλα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. κονιάκ
1/3 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

άχνη ζάχαρη
κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα.
  • Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα και αλάτι, και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει.
  • Χωρίζουμε σε 12 τετράγωνα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στα 12 κομμάτια σφολιάτας και απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο.
  • Τα υπόλοιπα 12 κομμάτια τα διπλώνουμε διαγώνια και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τρία σημεία.
  • Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης, καλύπτουμε με αυτά τη γέμιση και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram, Google News, YouTube , X και στο TikTok.