Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα μηλοπιτάκια με σφολιάτα και γέμιση από καραμελωμένα μήλα και μπαχαρικά! Ένα εύκολο γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη που θα σας λύσει τα χέρια!
Υλικά:
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
4 μήλα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. κονιάκ
1/3 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα.
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα και αλάτι, και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει το μείγμα.
- Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει.
- Χωρίζουμε σε 12 τετράγωνα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα 12 κομμάτια σφολιάτας και απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο.
- Τα υπόλοιπα 12 κομμάτια τα διπλώνουμε διαγώνια και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τρία σημεία.
- Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης, καλύπτουμε με αυτά τη γέμιση και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram, Google News, YouTube , X και στο TikTok.