Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου έφτασε, το κόκκινο κρασί έχει την τιμητική του και με το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε το Χριστόψωμο.
Θα χρειαστείτε:
1,5 κιλό αλεύρι (50% μαλακό – 50% σκληρό)
1,5 φλιτζάνι λάδι
370γρ ζάχαρη
200γρ σταφίδα ξανθή
250γρ σταφίδα μαύρη
45γρ γλυκάνισο
20γρ κανελογαρύφαλο
χυμό & ξύσμα 1 πορτοκαλιού & 2 μανταρινιών
1/2 ποτήρι μαστίχα ποτό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτηράκι κονιάκ
250γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
100γρ μαγιά
Αμύγδαλα λευκά για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά σε μία κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
Χτυπάμε τα υγρά υλικά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε τις σταφίδες, τα μπαχαρικά & τέλος τα καρύδια.
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες & στην επιφάνειά του βυθίζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε αρχικά στους 50 βαθμούς & στη συνέχεια στους 170 – 180 για μία ώρα.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!