ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ASTRA TV: Με τη συνεργασία των πολιτών το τέλος της πανδημίας

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ASTRA TV: Με τη συνεργασία των πολιτών το τέλος της πανδημίας

«Η πολιτεία, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά θα έλεγα κάθε ευρωπαϊκό κράτος, προσπαθεί να κάνει αυτή τη λεπτή άσκηση ισορροπίας. Από τη μία να προστατεύσει τη δημόσια υγεία χωρίς ταυτόχρονα να ακυρωθεί πλήρως η κοινωνική και οικονομική ζωή. Αυτή την άσκηση προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας και νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, αλλιώς δεν θα αντιμετωπιστεί αυτή η περιπέτεια που δύο χρόνια τώρα μας δοκιμάζει, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και θα πρέπει να τηρούμε όλοι και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Astra tv και στην δημοσιογράφο κ. Βάσω Σαμακοβλή.

 

Τα Νοσοκομεία μας σε επαγρύπνηση 

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί «τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, να συνομιλήσω με τις διοικήσεις και τους γιατρούς των δύο νοσοκομείων. Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αυτή η πίεση στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας. Θα έλεγα οι μονάδες Covid είναι σε πληρότητα στο 1/3 ή και κάτω από το 1/3 της διαθεσιμότητας σε κλίνες, που έχουν τα νοσοκομεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα, αυτές τις μέρες έχουμε την έξαρση των κρουσμάτων. Τα νοσοκομεία είναι στην επαγρύπνηση και στην ετοιμότητα που πρέπει και από κει και πέρα θα πρέπει να ενταθούν και οι εμβολιασμοί. Χάρηκα γιατί είδα ότι και οι εμβολιασμοί σε επίπεδο παιδιών έχουν αυξημένη κινητικότητα. Όπως μου είπανε έχουν σε ημερήσια βάση κλειστεί ραντεβού της τάξεως των διακοσίων πενήντα παιδιών αλλά θα πρέπει, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, να ενταθούν οι εμβολιασμοί κυρίως στους άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.  Αυτή την ώρα φαίνεται ότι η μεταδοτικότητα της νόσου χτυπάει κόκκινο κυρίως στις νεότερες ηλικίες και για αυτό ελήφθησαν και αυτά τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την εστίαση, με την νυχτερινή διασκέδαση όπου εκεί βρίσκονται κυρίως νέα παιδιά, που βράζει το αίμα τους. Αλλά αυτά τα νέα παιδιά θα μεταφέρουν τον ιό, θα μεταφέρουν τη νόσο στους γονείς, στους παππούδες, τους πιο ηλικιωμένους και για αυτό ακριβώς αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτά μέτρα».

 

Η κυβέρνηση στήριξε δομές Υγείας και Οικονομία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «δεν είμαι από αυτούς που θα σας πω ότι είναι όλα καλώς γενόμενα μέχρι στιγμής, ότι δεν υπήρχαν και λάθη σε αυτή την πορεία, αλλά αλλοίμονο θα γίνουν και λάθη, γιατί όπως σας είπα είναι κάτι καινούργιο, κάτι ξαφνικό, κάτι πρωτόγνωρο. Η κυβέρνηση, όμως, έδειξε ότι έχει τη βούληση και τη διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Στον τομέα της δημόσιας υγείας και του Εθνικού Συστήματος έχουνε γίνει πολύ σημαντικά βήματα και νομίζω θα ήταν μικρότητα από πλευράς της αντιπολίτευσης να μην το αναγνωρίζει, όταν διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, όταν προσελήφθησαν χιλιάδες στελέχη στο χώρο της υγείας, στο ΕΣΥ. Επίσης υπήρξαν και μέτρα στήριξης της οικονομίας, των πληττόμενων κλάδων της οικονομίας που κατ’ ανάγκην υφίστανται αυτές τις συνέπειες από τα lockdown, από τα επιμέρους μέτρα που λαμβάνονται». 

 

Αισιόδοξες προοπτικές για τον δρόμο Λάρισα-Κοζάνη

Αναφορικά με την επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλου στη Λάρισα είπε ότι «ο κ. Παπαδόπουλος είναι και Κοζανίτης, συνορεύουμε, είμαστε όμοροι  νομοί και αυτό εκ των πραγμάτων φέρνει συνειρμικά στο μυαλό όλων, τον πολύπαθο δρόμο της Λάρισας-Κοζάνης. […] Το λέω αυτό γιατί βρισκόμαστε στο εξής κομβικό σημείο: Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η ΠΑΘΕ. Βαίνει προς ολοκλήρωση ο Ε65. Οφείλουμε, λοιπόν, να δούμε πια, μετά από τις μεγάλες αυτές προτεραιότητες, επιμέρους έργα που έχουν έναν διαπεριφερειακό χαρακτήρα όπως είναι ο δρόμος Λάρισα-Κοζάνη. Ο δρόμος αυτός σχεδιάζεται και αυτή την ώρα που μιλούμε μελετάται, με προδιαγραφές που είναι φύσει αδύνατον να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Η μελέτη του δρόμου αυτού, γίνεται με προδιαγραφές που έχουν νησίδα, με δυο λωρίδες, συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης από κάθε μεριά. Αυτός ο δρόμος δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, δεν δικαιολογείται από τον φόρτο κυκλοφορίας που έχει, μετά από δυο άλλους παράλληλους δρόμους που έχουν γίνει όπως σας είπα, την ΠΑΘΕ και τον Ε65. Γι’ αυτό και έχω μιλήσει από το βήμα της Βουλής για ένα σουρεαλιστικό έργο, να γίνεται μια μελέτη η οποία θα πάει κατ’ ευθείαν στο ράφι και δεν θα υλοποιηθεί. Ζήτησα, λοιπόν, να υπάρξει αναπροσαρμογή της μελέτης, επικαιροποίηση της μελέτης, με “υποβάθμιση”, όπως λέγεται στην τεχνική ορολογία, των χαρακτηριστικών του δρόμου. Θα θέλαμε, λοιπόν, να γίνει ένας δρόμος, σύγχρονος, ασφαλής, με επαναχαράξεις εκεί που πρέπει, με νέα τεχνικά έργα εκεί που πρέπει, με γέφυρες, με διανοίξεις, αλλά  ένα δρόμος που να μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί και να κάνει πιο ασφαλή τη σύνδεση των δυο περιοχών, της Θεσσαλίας με τη Δυτική Μακεδονία. Και ο υφυπουργός βρήκε πάρα πολύ λογική και αναγκαία αυτή την επικαιροποίηση. Πριν οριστεί υφυπουργός, όταν με άκουσε από το βήμα της Βουλής να καυτηριάζω το παράδοξο αυτής της υπόθεσης, με είχε συγχαρεί. Και χαίρομαι γιατί και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής με τον οποίο έχω ήδη έρθει σε επαφή, κινείται προς την κατεύθυνση αυτή της επικαιροποίησης της μελέτης».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://youtu.be/B3WmScAjHNk